Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.62
Gram Altın
2429.55
BIST 100
9996.48
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Arınç'a çok zor 3 soru!

Bülent Arınç ve paralel medyanın emniyet ve valilik üzerinden başlattığı 'güvenlik' algı operasyonu da tutmadı. İstihbarat kaynakları, paralel üniversiteyi yalanladı. FETÖ medyası tarafından da sosyal medyada yaygınlaştırılan bu yalan emniyet yetkilileri tarafından yalanlandı. Bugün üniversitede konuşturulmadığı için sert bir açıklama yapan AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç'ın FETÖ'nün üniversitesi tarafından kandırıldığı ortaya çıktı
Arınç'a çok zor 3 soru!
18 May 2016 16:46:00
Bülent Arınç ve paralel medyanın emniyet ve valilik üzerinden başlattığı 'güvenlik' algı operasyonu da tutmadı. İstihbarat kaynakları, paralel üniversiteyi yalanladı. FETÖ medyası tarafından da sosyal medyada yaygınlaştırılan bu yalan emniyet yetkilileri tarafından yalanlandı. Bugün üniversitede konuşturulmadığı için sert bir açıklama yapan AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç'ın FETÖ'nün üniversitesi tarafından kandırıldığı ortaya çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ-PDY) yakınlığıyla bilenen Turgut Özal Üniversitesi'nin önceki gün eski Başbakan YardımcısıBülent Arınç'ın katılacağı 'Anayasa Çalıştay'ını iptalinin altından da yalan çıktı. SABAH'a açıklamalarda bulunan istihbarat kaynakları, üniversite yönetimiyle konuyla ilişkili herhangi bir temasta bulunmadıklarını, "provakatif olaylar" açıklamasının da asılsız olduğunu söyledi.

EMNİYET VE VALİLİK: BİLGİMİZ YOK

FETÖ örgütüne yakınlığıyla bilinen Turgut Özal Üniversitesi yönetimi, Arınç'ı 17 Mayıs Salı günü yapılacağını duyurduğu çalıştay için önce davet etti, programın başlamasına iki saat kala iptal etti. Arınç'ın sosyal medya hesabından defalarca duyurduğu ve son dakika iptal edilen programın iptal edilme gerekçesi ise kafaları karıştırdı. Rektörlüğün, "Sayın Bülent Arınç Beyefendi'nin konuşmacı olarak davet edildiği Anayasa Çalıştayı konferansına dönük üniversite içinde provokasyonlar olacağına dair alınan yaygın duyumlar ve Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin "provokatif olaylar çıkabileceği" ikazları nedeniyle program iptal edilmiştir" açıklamasına hem emniyet hem de Ankara Valiliği'nden yalanlama geldi. Yetkililer, "Üniversiteyle söz konusu program için herhangi bir temas ya da ikazımız olmadı. Yapılan açıklama tamamen emniyet ve güvenlik birimlerine atıf yapılarak şahsi amaçla yapılmıştır. Bilgimiz dışındadır. Gerek Valilik gerekse de Emniyet müdürlüğümüz yazılı ya da sözlü bir uyarıda bulunmamıştır" ifadelerini kullandı.

ARINÇ'I NEDEN KONUŞTURULMADI?

Yaptığı açıklama ve attığı adımlarla devlete ihaneti delilerle saptanmış FETÖ'nün yanında saf tutan Bülent Arınç'a darbe sahip çıktığı paralel Üniversiteden indi. Son anda iptal olan program nedeniyle ok yaşayan Arınç sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Turgut Özal Üniversitesi'nde katılacağım Çalıştay yönetimin son dakika aldığı bir karala iptal edilmiştir. Rektörlük, iptale emniyetin provakatif olaylar çıkabilir ikazını gerekçe göstermiş. Bu gerekçeye ihtimal vermiyorum" ifadelerine yer verdi. Arınç'ın açıklamalarına destek veren ve söz konusu çalıştayın düzenleyicilerinden olan 'yükselen Gençlik' adlı kulüp de, üniversite yönetimini kınadı, iptalin güvenlik değil üniversiteden kaynaklandığını iddia etti. Kulüp, "Hak ve özgürlüklerin yazık ki unutulduğu bugün, toplumun yapısına aykırı olan bu hareketi işlevselleştiren Turgut Özal Üniversitesi yönetimini esefle kınıyoruz.

Özal'ın ismini taşıyan üniversite için üzüntü verici bir durum. Hak ve özgürlüklerin unutulduğu bugün topluluk başkanlığından istifa ediyoruz" ifadeleriyle sert çıktı. İptal olan programın ardından yeni bir algı operasyonuna soyunan FETÖ-PKK medyası ise yaşananlardan hükümeti sorumlu tuttu. Öte yandan programı, günler öncesinden duyuran ancak iki saat kala iptal eden paralel üniversitenin Bülent Arınç'ı neden konuşturmadığı ise merak ediliyor. Yaptığı her açıklamaya alkış tutan FETÖ üniversitesi Arınç'ı neden konuşturmadı?

FETÖ'NÜN ÜNİVERSİTESİ BÜLENT ARINÇ'I FENA KANDIRDI

Emniyettin sözlü ve yazılı bir talebi olmamasına rağmen Çalıştay'ı iptal eden FETÖ'cü Turgut Özal Üniversitesi yönetimi Bülent Arınç'a yalan bir beyanatta bulunarak "Emniyet istedi o yüzden iptal ettik" şeklinde bir açıklamada bulunuyor. Bu açıklamanın gerçekliğini araştırma gereği bile duymayan Bülent Arınç bugün sosyal medya üzerinden 4 sayfalık bir açıklama yaparak iktidarı suçluyor.

Şimdi kamuoyu şu sorulara cevap bekliyor

1-Bülent Arınç gibi devlet bürokrasisini bilen bir kişi böyle bir açıklama yapmadan önce neden yetkililere soru sormuyor.

2-Fetullahçı Suç Örgütü tüm kurumlarıyla topyekün devletin üzerine saldırdığı bir dönemde Bülent Arınç neden FETÖ bünyesinde faaliyet gösteren bir üniversitede konuşma yapıyor.

3-FETÖ üniversitesi tarafından kandırılan Bülent Arınç yetkililerden bir özür dileyecek mi?

sabah.com.tr