Brüksel'de meydana gelen patlamayı ve son günlerde yaşanan terör olaylarını değerlendiren Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, fevkalade üzgün olduklarını belirtti. Terörün hemen hemen bütün dünyanın derdi haline geldiğini aktaran Arınç, "Sadece Türkiye'nin, Ortadoğu'nun, Avrupa'nın değil, dünya bütün kıtalarıyla hemen hemen küresel terör tehdidi altında ve bu teröre karşı ne Belçika, ne Türkiye tek başına bir şey yapabilir. Önemli olan teröre karşı ortak bir mücadele gerçekleştirmektir. Terörün tanımından başlayarak ona karşı yapılacak mücadeleyi en akılcı yöntemlerle icra etmek durumundayız" dedi.

"METROPOLLERDE YAŞANAN SON TERÖR OLAYLARI KORKU VE PANİK ÜRETMEK İÇİN YAPILIYOR"

Arınç, son terör olaylarının korku ve panik üretmek için yapıldığına dikkat çekerek, "Türkiye'de Ankara'da, İstanbul'da özellikle büyük metropollerde yaşanan son terör olayları hem korku ve panik üretmek için, hem de masum insanların kanını dökmek için yapılıyor. Bunları yapanları Allah kahretsin. Şüphesiz bizler de, hükümet olarak aynı zamanda bireysel yapacağımız, alacağımız tedbirlerle bunları önlemek mecburiyetindeyiz. Bazen önlemek mümkün olmayabilir. O zaman da zararı asgariye indirebilecek tedbirler almalıyız" diye konuştu.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİ ÇÖZMEK, PARÇALAMAK, GÜCÜNÜ ASGARİYE İNDİRMEK MECBURİYETİNDEYİZ"

"Küresel terör olma konusunda bir hayli deneyim kazanmış olan bu terör örgütlerini çözmek, parçalamak, gücünü asgariye indirmek, minimize etmek mecburiyetindeyiz" diyen Arınç, şöyle devam etti:

"Hükümetimiz elinden geleni yapıyor. İstihbarat noktasında ve alınabilecek ortak tedbirleri icra etmek konusunda ülkeler arasında çok iyi işbirliğinin yapılması lazım. En son Brüksel'de yapılanların herhalde DAEŞ örgütüyle ilişkili olduğu söyleniyor. Daha evvel Fransa'daki olayların bir sanığı da Abdüsselam da yakalanmıştı. DAEŞ'i ortaya çıkaran sebepleri, El Kaide'yi ortaya çıkaran sebepleri ve isimleri artık herkes tarafından bilinen ve küresel terör olma konusunda bir hayli deneyim kazanmış olan bu terör örgütlerini çözmek, parçalamak, gücünü asgariye indirmek, minimize etmek mecburiyetindeyiz. Dilerim Brüksel'deki acı olaylar son olsun. Dünyada masum insanların, kadınıyla, erkeğiyle, yolcusuyla, yemek yiyeniyle, eşiyle, nişanlısıyla, bir arada oturanıyla bu tür tehlikelerden bir an evvel kurtulsunlar.