Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2389.67
BIST 100
10162.47
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Asıl hedef El Bab

Türk tankları ve ÖSO güçlerinin hedefinde DEAŞ militanlarının kaçarak sığındığı kritik öneme sahip El Bab var.
Asıl hedef El Bab
03 Eylül 2016 16:10:00
Türk tankları ve ÖSO güçlerinin hedefinde DEAŞ militanlarının kaçarak sığındığı kritik öneme sahip El Bab var.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, bölgeyi DEAŞ'den temizlenerek sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla başlattığı Fırat Kalkanı harekatının 11'inci gününde tank ve zırhlı personel taşıyıcıları öğle saatlerinde Kilis'in Elbeyli İlçesi'nden, Suriye'ninÇobanbey (Rai) kasabasına girdi.

DUVARLAR KALDIRILDI, ZIRHLI ARAÇLAR ÇOBANBEY KASABASINA GİRDİ

Bir süredir askeri hareketliliğin devam ettiği Kilis'in Elbeyli ilçesine bağlı Salahan Köyü'nde sınır güvenliği için yapılan duvarın bir bölümünün kaldırılarak açılan kapıdan TSK'ya ait tank ve zırhlı araçlar Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki Çobanbey kasabasına girdi.

Cerablus ile Çobanbey arasındaki 25 kilometrelik alanını birleştirmeyi amaçlayan Türk tankları ve ÖSO güçlerinin hedefinde bölgede çatışan tüm güçler için kritik öneme sahip bir nokta olan El Bab var.

DEAŞ GÜÇLERİ EL BAB'A SIKIŞTI

Menbiç'ten ve Cerablus'tan kaçan DEAŞ militanları, örgütün başkent ilan ettiği Rakka ile bağlantılarını sağlayan El Bab'a çekilmişti. Menbiç'te 2 ay savaşan, Cerablus'ta ise çatışmadan geri çekilen DEAŞ , burayı kaybetmemek için tüm gücüyle savaşacaktır. Zira örgütün burayı kaybetmesi Halep ve Türkiye ile bağlantısının kesilmesi, Suriye'nin orta kesimindeki Rakka, Deyrizor ve Humus bölgesine sıkışması anlamına geliyor.