Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.55
Gram Altın
2380.44
BIST 100
10187.24
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​ASSAM Uluslararası İslam Birliği Kongrelerine devam ediyor

ASSAM 2017 yılından beri düzenlediği Uluslararası İslam Birliği Kongrelerine devam ediyor.
​ASSAM Uluslararası İslam Birliği Kongrelerine devam ediyor
18 Aralık 2021 19:04:15
ASSAM 2017 yılından beri düzenlediği Uluslararası İslam Birliği Kongrelerine devam ediyor.

Bu yılki kongrenin ana teması İslâm Birliği için Müşterek Dış Politika Usul ve Esaslarının Tespiti “ASRİKA Konfederasyonu Dış Politika Stratejisi” olarak belirlendi.

ASSAM İslam Birliği kongrelerini İslam Medeniyeti için anlam ifade eden yer ve bölgelerden davet ettiği hoca efendilerin okuduğu Kuran’ı Kerim Tilaveti ile açtı. Bu anlamda Dünya Müslümanları için oldukça önem arzeden İstanbul ve kalbi Ayasofya Camiisi’nin ibadete açılmasına vurgu yapmak için Ayasofya Camii İmam Hatibi Ferruh Muştuer Hoca’nın okuduğu Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Kongre moderatörlüğünü yapan ASSAM Başkan Yardımcısı E.Albay Ersan Ergür, Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in ifadesiyle; Aksiyon adamı Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethedip onun kalbi Ayasofya’da namazını edâ ettiği zaman, Cenubî Fransa’da kırılmış, Viyana’da Batı’yı tekrar dişleyecek olan İslâm taarruz kıskacının mihver çivisini eline geçirdiğine vurgu yaparak İslamın yeniden dünya siyaset sahnesine çıkışını temin etmek vaktinin geldiğine dikkat çekti.

Kongre açış konuşmasını yapan ASSAM Yönetim Kurulu Başkanı E. General Adnan Tanrıverdi;

Katılımları ile “ASRİKA Konfederasyonu Dış Politika Stratejisi” kongresine katılım sağlayan ve organizasyon desteği veren kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

Bu yıl İslam Birliği Kongresine Afganistan (5), ABD, Bangladeş, Bosna Hersek (2), Burkino Faso, Çad, Doğu Türkistan, Fas, Keşmir, KKTC, Libya, Malezya (3), Mısır (2), Nijer, Pakistan (5), Singapur, Tayland, Türkiye (11), Ürdün’den (1) olmak üzere 19 ülkeden bildiri sunulacak.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, İDSB, ASDER ve ASSAM organizasyonunda düzenlenen Kongrede Pakistan Milli Savunma Komisyonu Başkanı E. General Senatör Syed Mushahid Hussain Türkiye Pakistan ve Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ meselesinde ortaya koyduğu ittifakın İslam Birliğinin temelini oluşturabileceğine dikkat çekti.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Karadaği ve Yemen İman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulmecid Zindani’de selamlama konuşması yaparak Dış Politika esaslarına değindiler.

ASSAM Ynt.Krl. Başkanı Adnan Tanrıverdi Uluslararası İslâm Kongrelerinin amacına vurgu yaparak; halkı Müslüman ülkelerin ortak irade altında toplanabilmeleri için gereken müesseseler ve bu müesseselerin olması gereken mevzuatının bir MODEL olarak ortaya çıkarılmasını sağlamak için seri KONGRELER planlandığını ifade ettiler.

61 İslâm Ülkesinin içinde bulunduğu kargaşadan kurtulup hak ettiği güce ulaşarak sahip oldukları toprakları ve dünyayı barış ve huzur beldesi haline getirmeleri, kendilerinin bir irade altında toplanması ile mümkün olacağına özellikle dikkat çektiler.

Tanrıverdi “ASRİKA Konfederasyonu Dış Politika Stratejisi” kongresinde;

KONFEDERASYONUN Komşuları ve Küresel Güçlerle ilişkilerini, Komşu Coğrafyalar, İç Denizler ve Okyanuslardaki hak ve menfaatlerini, Dünya Devletlerinde oluşturacağı Diplomasi ağını, Merkezinde, Federal Bölgelerde ve Milli devletlerdeki dış temsilcilik Sistemini Analiz ederek, KONFEDERASYON’UN MUTASAVVER DIŞ POLİTİKASININ USUL VE ESASLARINI TESPİT edilmeye çalışılarak bir sonuç bildirgesi ile ortaya bir model konulacağını ifade ettiler.

ASSAM kongreleri 2023 yılı itibari ile tamamlanacak olup, bu kongreler sonucunda siyasi iradeye ve karar vericilere İslam Birliğine giden yolda örnek bir çözüm önerisi sunmuş olacaklarını ve bunun oldukça önemli olduğunu ifade ettler.

Yorumlar (1)

Tamer
Allah razı olsun sizlerden
2 yıl 4 ay önce Yanıtla