Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2454.33
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Astropay Kart

Elektronik ön ödemeli sistemler, sanal alışverişlerde ya da diğer bir ifade ile online alışverişlerde, güvenli alışveriş yapılması amacıyla geliştirilmiş olan sistemleri tanımlamaktadır.
Astropay Kart
27 Şubat 2017 14:57:00
Elektronik ön ödemeli sistemler, sanal alışverişlerde ya da diğer bir ifade ile online alışverişlerde, güvenli alışveriş yapılması amacıyla geliştirilmiş olan sistemleri tanımlamaktadır.

Ön ödemeli kart sistemiyle çalışan bu ödeme şeklinde, bireyler bütçelerinden ayırdıkları paralar karşılığında, belirli bir meblağda kart satın almakta ve yapacakları online alışverişlerin, ödeme işlemlerinde, bu ön ödeme miktarını kullanmaktadır. Bazı kesimler sanal kart ifadesini kullanmakta olup, aslında gerçekleri yansıtan bir ifade biçimidir. Bir defa kullanım özelliğine sahip olmaları, güvenlik anlayışının ortaya çıkmasındaki en büyük etkendir. Piyasada yani Türk piyasasında ve uluslar arası alanda en fazla kullanılan elektronik ön ödemeli sistem veya sanal kart karşımıza, Astropay kart olarak çıkmaktadır. Bu kartın kullanım esasları, pin kodu sistemine dayanmakta olup, elinde bulunan pin kodu ifadesi, aslında Astropay kart ifadesinin kendisini meydana getirmektedir. Bir bayi üzerinden yapacağınız alışverişlerde, bedeli yatırıldıktan sonra elde edeceğiniz, Astropay al işlemi ile sizlere ulaşacak olan tek şey, gerçek bir kart değil, 16 adet rakamdan meydana gelmiş olan pin kodudur. Pin kodu alışverişlerde kredi kartı sistemi gibi kullanılmaktadır. Kredi kartı üzerinde bulunan numaraların sisteme girilmesi, güvenlik kodunun ve son kullanma tarihinin girilmesinden sonra, ödeme işleminin yapıldığı, herkes tarafından bilinmektedir. Astropay satın al ile elde edilen kartın kullanımı esnasında ise, aradaki tek fark, son kullanma tarihi ve güvenlik kodu gibi ekstra bilgilerin girişine gerek kalmamasıdır.

Astropay Kart Nasıl Kullanılır?

Astropay kart olarak karşımıza çıkan ödeme gereci, oldukça basit hızlı ve güvenli bir şekilde kullanılmaktadır. Kartın kullanım esası, tamamen pin kodu sistemine dayanmaktadır. Yetkili bayi üzerinden alınan kartların yani pin kodlarının, ödeme forumlarında kullanılması temel esastır. Herhangi bir online mağazaya giriş yaptığınızda, ödeme yöntemleri arasında, Astropay ismini görüyor iseniz, kartınızı bu alışverişin sonucunda, ödeme aşamasında kullanabilirsiniz. Nasıl kullanacağı konusunda bilgi vermeden önce, önemli bir konunun açıklığa kavuşturulması ya da belirtilmesi gerekmektedir. Kart ile yapılacak harcamalarda, kullanılan para biriminin Dolar olduğu, kesinlikle unutulmamalıdır. Ödeme işlemine onay verdiğiniz anda, karşı tarafın hesabına geçecek olan para Dolardur. 10 Türk lirası ya da 100 Türk lirası değerinde bir alışveriş yapmış iseniz ve alışveriş yapmış olduğunuz online mağazada, Astropay fiyatları ödeme sistemini destekliyor ise, ödemeyi yaptığınız anda, karşı tarafın hesabına geçecek paranın, 10 Türk lirası ya da 100 Türk lirası olmadığını, 10 Dolar ya da 100 Dolar olduğunu kesinlik ile bilmeniz gerekmektedir. Ödeme formu açıldıktan sonra, kredi kartı sisteminde olduğu gibi, formda bilgi girişinin yapılacağı bir boşluk olduğunu göreceksiniz. Buradaki boşluğa Astropay al ile sizlere bayi tarafından verilmiş olan, 16 haneli pin kodunu girmeniz gerekecektir. 16 haneli pin kodunu girdikten sonra, yapacağınız ödeme miktarını kontrol etmeniz ve formun altında bulunan onay butonuna ya da öde butonuna basmanız, yapacağınız son işlem olacaktır. Bu işlemin ardından sizlerin karşısına herhangi ikinci bir işlem gelmeyecektir. Güvenlik kodunu giriniz, son kullanma tarihini giriniz ya da sms ile gelen doğrulama kodunu giriniz şeklinde, herhangi bir bilgi ile karşılaşmazsınız. Onay verdiğiniz andan itibaren, para karşı tarafın hesabına geçmiş olacak ve kartın dahil olduğu sistem, elinizde bulunan pin kodunu otomatik olarak iptal edilecektir. Bir daha Astropay satın al ile elde ettiğiniz bu pin kodunun veya kartın kullanılması kesinlikle mümkün değildir. İster kart sahipleri, isterse alışveriş esnasında bu bilgileri ele geçiren zararlı yazılımlar ya da kişiler, hiçbir şekilde kartı yani pin kodunu kullanma imkanına sahip olmayacaktır.

https://www.astropaykartal.gen.tr/