Dolar (USD)
32.23
Euro (EUR)
34.58
Gram Altın
2394.01
BIST 100
10248.73
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Avrupa borsalarında gözler ECB Başkanı Lagarde'da

Avrupa borsaları, güne karışık seyirle başladı.
Avrupa borsalarında gözler ECB Başkanı Lagarde'da
24 Kasım 2023 11:40:14
Avrupa borsaları, güne karışık seyirle başladı.

Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yatay seyirle 458 puanda bulunurken, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,1 azalışla 15.984 seviyesinden işlem görüyor.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,2 değer kaybıyla 7.469 puan, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,1 artışla 29.254 puan, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,1 yükselişle 9.914 puan ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,1 kayıpla 7.272 puanda bulunuyor.

Avro/dolar paritesi, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,1 üstünde 1,0910'da seyrediyor.

Bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları takip edilecek. Dün açıklanan ECB ekim ayı para politikası toplantı tutanakları, ECB Yönetim Konseyi üyelerinin ekonomik büyüme konusunda daha endişeli olduğunu ortaya koymuştu.

Konsey üyelerinin değerlendirmelerinin yer aldığı tutanaklar, üyelerin, daha fazla sıkılaştırma ana senaryoları olmasa bile, daha fazla faiz artırımının masada tutulması gerektiğinde ısrar ettiğini göstermişti.

Öte yandan bölgede açıklanan imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri bölge genelinde ekonomik aktivite yavaşlamaya devam etse de yavaşlama hızının azaldığını gösterdi.

Bugün açıklanan verilere göre Almanya'da 3. çeyreğe ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) önceki çeyreğe göre yüzde 0,1, yıllık da yüzde 0,4 azaldı.

Küresel piyasalarda, ABD ve Japonya'daki Şükran Günü tatili dönüşü sonrası tahvil piyasalarında satış baskısı öne çıkarken, yatırımcıların temkinli duruşlarını da korudukları görünüyor.

Bugün ECB Başkanı Lagarde'ın konuşmasının yanı sıra ABD'de imalat sanayi, hizmet sektörü ve bileşik PMI verileri izlenecek.

Ekonomi Haberleri

Ekonomi haberleri, bir ülkenin veya bölgenin ekonomisiyle ilgili önemli gelişmeleri, olayları ve verileri içeren haberlerdir. Bu tür haberler, ticaret, iş dünyası, finans, para politikaları, piyasalar, işsizlik, enflasyon, büyüme, yatırım fırsatları ve daha birçok ekonomik konuyu kapsar. Ekonomi haberleri, ekonomik açıdan önemli olan ve halkı etkileyen olayları izleyicilere iletmeyi amaçlar. Ekonomi haberlerinin içeriği çeşitlilik gösterebilir. İş dünyasındaki büyük şirketlerin karlarını veya zararlarını, devletlerin ekonomi politikalarını, merkez bankalarının faiz oranlarını, piyasa endekslerinin değerlerini ve uluslararası ticaretin durumunu içerebilir. Ekonomik veriler ve analizler, yatırımcılar, iş insanları, politika yapıcılar ve genel halk için büyük bir öneme sahiptir. Ekonomi haberleri, genellikle güncel ekonomik verilerin sunumu, analizi ve uzman yorumlarını içerir. Örneğin, işsizlik oranları, büyüme rakamları, cari hesap dengesi, döviz kurları ve faiz oranları gibi ekonomik göstergeler, ekonomi haberlerinin temelini oluşturur. Ekonomi haberleri, yatırımcıların, tüketicilerin ve iş sahiplerinin ekonomik kararlarını bilinçli bir şekilde alabilmeleri için önemlidir. Bu haberler, ekonomik dalgalanmaları tahmin etme, finansal piyasalarda yatırım yapma ve iş stratejilerini şekillendirme konularında rehberlik eder.

Ekonomideki Güncel Haberler

Ekonomi haberleri, iş dünyasındaki profesyoneller, yatırımcılar ve genel olarak ekonomiye ilgi duyan herkes için önemlidir. Güncel ekonomi haberlerinin takip edilmesi, ekonomik trendleri anlama, yatırım kararları verme ve finansal gelecek planlama konularında yardımcı olabilir. Bu tür haberler, dünya genelindeki ekonomik büyümeyi, döviz kurlarındaki dalgalanmaları, şirket karlarını, ticaret anlaşmalarını, enerji fiyatlarını, işsizlik oranlarını ve daha birçok ekonomik göstergeleri içerebilir. Ekonomideki güncel haberler, hükümet politikalarının ve merkez bankası kararlarının ekonomiye etkilerini de inceleyebilir. Özellikle iş dünyasında faaliyet gösterenler için bu tür haberler, iş stratejilerini belirleme ve rekabetçi bir avantaj elde etme konularında hayati bir rol oynar.

En Çarpıcı Ekonomi Haberleri Milat'ta

Ekomide yaşanan tüm gelişmeleri yakından takip etmek hem yatırımcı hem de tüketici açısından oldukça önemlidir. Ancak ekonomi haberlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli husus haberlerin doğru kaynaktan elde dilmesidir. Ekonomide yaşanan tüm gelişmeleri eksiksiz ve doğru şekilde Milat gazetesi üzerinden takip edebilirsiniz.