Dolar (USD)
32.35
Euro (EUR)
34.67
Gram Altın
2409.48
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bağımlılığa karşı birlikte mücadele

96.kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan Yeşilay'ın çalışma ve hedeflerini anlatan basın toplantısında konuşan Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, bağımlılığa karşı birlikte el ele vererek mücadele etme çağrısında bulundu.
Bağımlılığa karşı birlikte mücadele
23 Şubat 2016 16:48:00
96.kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan Yeşilay'ın çalışma ve hedeflerini anlatan basın toplantısında konuşan Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, bağımlılığa karşı birlikte el ele vererek mücadele etme çağrısında bulundu.

Sepetçiler Kasrı'nda 96.yıldönümünü kutlayacak olan Yeşilay'ın hedefleri ve çalışmaları hakkında bir basın toplantısı düzenlendi. 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanacak olan Yeşilay Haftası, bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir yaşama dikkat çekmek üzere "İyi ki Yeşilay var!" konseptiyle çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Toplum ve gençlikle buluşmayı ve kucaklaşmayı, onları her türlü zararlı alışkanlıklardan korumayı ve kurtarmayı hedefleyen projelere imza atan Yeşilay, Yeşilay Haftası'nda otoriteleri ve toplumu bir kez daha harekete geçirmeyi hedefliyor. Basın toplantısında konuşan Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, "Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutladığımız Yeşilay Haftasını da vesile kılarak halkımızın bağımlılık konusunda farkındalık düzeyini arttırmak için ülke çapında faaliyetler gerçekleştiriyoruz" dedi.

Bağımlılık yaşı düşüyor

Prof. Dr. Mücahit Öztürk, "Bağımlılıkla mücadele konusunda yaşın önemi var. Türkiye'de kullanım yaşıyla ilgili olarak 13-14 yaş arasında uyuşturucunun denenmeye başladığı konusunda elimizde veri var. Sigara kullanımı ise 10 yaşa kadar düşüyor. Bu önemli bir problem. Denemek demek eşittir bağımlılık demek değildir ama deneme zaten bağımlılığın başlangıcıdır" ifadesini kullandı.

Bağımlılıkla mücadelede hareket vakti

Yeşilay Haftası münasebetiyle zararlı alışkanlıklara ve bunların yayılmasına engel olmak için hep birlikte el ele vererek, bağımlılıklarla mücadele çağrısında bulunan Öztürk, "Yeşilay Dayanışma Haftası" diyerek, yüzbinlerce gönüllümüzle bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Tedavi sonrası iş olanağı

Milli Eğitim Bakanlığıyla birlikte Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında 28 bin rehber öğretmeni vasıtasıyla 20 milyon öğrenciye yaşlarına uygun içeriklerle birebir eğitim vermeye başladıklarını söyleyen Prof. Öztürk sözlerine şu şekilde devam etti: "Koruyucu ve önleyici çalışmalarımıza rehabilitasyon ve danışmanlığı da ekleyerek Yeşilay Danışmanlık Merkezi'ni (YEDAM) hayata geçirdik. Bağımlılara, bağımlılık riski taşıyanlara ve yakınlarına yüz yüze ve 444 79 75 danışma hattıyla danışmanlık ve rehabilitasyon hizmeti vermeye başlayan YEDAM'da uzman psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları görev yapıyor. YEDAM kapsamında ayrıca İŞKUR, Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında yaptığımız işbirlikleri çerçevesinde tedavisi bitmiş bireylere mesleki eğitim verme ve işe yerleştirme çalışmaları da yapılacak."

Teknoloji bağımlılığı kongresi gerçekleşecek

Son yıllarda Yeşilay'ın tütün, alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığı alanında uluslararası bilimsel toplantılara ev sahipliği yaptığını belirten Prof. Öztürk; "3-4 Mayıs 2016 tarihlerinde Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresine ev sahipliği yaparak konunun uzmanlarını İstanbul'da bir araya getireceğiz." dedi.

Haber: Özlem DOĞAN