Dolar (USD)
32.44
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2442.21
BIST 100
9940.55
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bağımsızlık mücadelesine en çok gençler sahip çıktı

TBMM Başkanı Çiçek, Türk milletinin bağımsızlığı için başlattığı mücadeleye en çok gençlerin sahip çıktığını ve çıkmaya devam edeceklerini belirtti.
Bağımsızlık mücadelesine en çok gençler sahip çıktı
18 May 2013 17:06:00
TBMM Başkanı Çiçek, Türk milletinin bağımsızlığı için başlattığı mücadeleye en çok gençlerin sahip çıktığını ve çıkmaya devam edeceklerini belirtti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, batılı emperyalist istilaya karşı başlatılan tam bağımsızlık mücadelesinin 94'üncü yılının kutlandığını ifade etti.

Atatürk ve arkadaşlarının 94 yıl önce başlattıkları mücadeleyle inançlı ve kararlı bir milletin her türlü yokluğa göğüs gererek, neleri başarabileceğini bütün dünyaya gösterdiklerine dikkati çeken Çiçek, şunları kaydetti:

"Her yıl büyük sevinç ve heyecanla kutladığımız bugün, bin yıllık yurdumuzda güneş yeniden doğmuştur. Başlatılan bu büyük mücadeleyle dünyadaki mazlum milletlerin son umudu olan Türk milletini Anadolu'nun ortasında küçük bir toprak parçasına sıkıştırma planları yırtılıp atılmıştır. Tarih boyunca kurduğu devletler ve medeniyetlerle insanlığa hizmet eden milletimizin özgürlüğü ve bağımsızlığı için Samsun'dan başlatılan mücadeleye en çok istikbalimizin teminatı gençlerimiz sahip çıkmıştır ve çıkmaya devam edeceklerdir.

Birlikte, barış içinde, bağımsız bir şekilde yaşamak için başlatılan kurtuluş mücadelesinin mesajı, Türkiye Cumhuriyeti yaşadıkça asla unutulmayacaktır. Enerjilerine, geçmişten devraldıkları bilgi ve deneyimi rehber eden gençlerimiz, kendilerine bırakılan emaneti büyük bir onurla gelecek kuşaklara taşıyacaklardır. Bu nedenle, 19 Mayıs yurdumuzun her köşesinde büyük bir gurur ve sevinçle kutlanmaktadır. Bu inanç ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın, huzur, güven ve barış içinde kutlanmasını diliyor, ulusal bağımsızlık ve hürriyetimiz için kendilerini milletimize vakfeden başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yurdumuzun istiklalinde emeği olan bütün büyüklerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."