Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bakan Albayrak''tan enflasyon yorumu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog toplantısı kapsamında Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen ile ortak basın toplantısı düzenledi.
Bakan Albayrak''tan enflasyon yorumu!
28 Şubat 2019 12:52:00
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog toplantısı kapsamında Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Toplantısı’nın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Bakan Albayrak, Türkiye Ekonomik Diyalog toplantısının açılışına katıldı. Toplantı, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ortak başkanlığında açıldı. Toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulunan Bakan Albayrak ekonomik hedefler üzerine, " Enflasyonla mücadele programımız meyvelerini vermeye devam ediyor. Çünkü Türkiye 2018 yılında çok zor bir dönemden geçti. Ekonomik operasyonlara maruz kaldık. Hedeflerimizi çok rahat tutturacağımıza inanıyorum ve ekonomimizi güçlendirmeye devam edeceğimizden eminim.

Toplantının açılışını yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Çevre ve iş başta olmak üzere her aşamada AB ile işbirliğimizin ilerleyeceğini umuyorum. Bizlere bu sabah eşlik ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum." açıklamasını yaptı.

"AB ve Türkiye büyük ekonomik ortaktır"

Avrupa Komisyomu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen, ekonomik diyalog toplantısında AB-Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin derinliklerine inileceği ve ilişkileri daha da ileriye taşınmak adına çalışılacağını ve Türkiye ve AB'nin büyük bir ekonomik ortak olduğunu söyledi. Ayrıca AB-Türkiye arasındaki sorunların da çözüme kavuşturulması için de çalışmaların ve işbirliğinin yapılması gerektiği vurgulandı.

Bu kapsamda Türk ve Avrupalı iş dünyası temsilcileri Avrupa Komisyonu ve Türk Hükümeti yetkilileriyle görüşecek. Ayrıca güncel ekonomik durum, yapısal reformlar, ticaret ve yatırım ilişkileri ve Gümrük Birliği tartışılacak.

6 ayda ciddi yol kat ettik

Bütçe disiplini, cari açık ve fiyat istikrarında 6 ayda ciddi yol kat edildiğini söyleyen Albayrak, "2019 enflasyon hedefimizi yüzde 15,9 olarak açıklamıştık. Enflasyonun hedeflediğimiz yönde gittiğine dair net sinyaller alıyoruz." dedi.

Bakan Albayrak'ın açıklamaları şu şekilde:

"Toplantımızda birçok konuyu ele aldık. Türkiye-AB ticari hacmi 165 milyar dolara yaklaştı. Gayet dengeli bir işbirliği bu. Tek taraflı politikaların yer aldığı bir dünyada işbirliğin ne kadar önem arz ettiğini altını çizmiş oluyoruz. Birçok konuda önemli müzakereler yaptık. Vize serbestisi konusu, gümrük birliği, karşılıklı iki tarafın yapacağı yatırımların daha da geliştirilmesi adına birçok konuyu ele aldık. Toplantının çok şeffaf olduğunu ve toplantıya katılan ve bu çerçevede önemli katkıları olan Sn. Jyrki kardeşime çok teşekkür ediyorum."