Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bakan Göktaş'tan İsrail'e Gargat ağaçları göndermesi

26 Mart 2024 12:20:19
SETA'nın düzenlediği Gazze Sempozyumu'nda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Barışa inanan herkesi Gargat ağaçlarından önce dile gelmeye davet ediyorum." dedi.

ÖZEL HABER:

Gazze Sempozyumu’nda konuşan Bakan Göktaş, kürsüden katil israil'e sert eleştirilerde bulunurken insanlığa ise çağrıda bulundu.

Göktaş konuşmasında, büyük hukuksuzluğa imza atan israil karşısında uluslararası yetkililer sessiz kalıyor. Filistin'de ciğer yakan ağıtlar malesef Orta Doğu'da bile güçlü bir yankı bulamıyor. Buna karşılık dünyanın dört bir yanında şehir meydanlarını dolduran insan selleri İsrail zulmünü protesto ediyor.

Bakan Göktaş konuşmasının devamında Cemil Meriç'in "taraf tutmayan insan şahsiyet felcine uğramış insandır. Ben tarafım hakikatın tarafıyım" sözlerini alıntıladı.

Bakan Göktaş, ayrıca MB'de Kadının Statüsü 68. oturumunda İsrailli bakan konuşurken salondan ayrıldıklarını hatırlatarak, "çocuklara ölümün daha merhametli olduğunu düşündüren bir yönetimin insanlık adına hiçbir değeri temsil edebileceğine inanmıyoruz" dedi.

Gazzelilere destek

Bakan Göktaş konuşmasının devamında şu sözleri aktardı:

Bakanlık olarak Gazzeli misafirlerimizi sosyal hizmetler ve fiziki ve sosyal desteklerimizden faydalanmasını sağlıyoruz. Saygı değer hanımefendilerin öncülüğünde Gazzeli çocuklarımızı ülkemizde ağırlamak için girişimlerimiz devam ediyor.

evlatlarının cenazelerini parça parça toplamak zorunda olan anne ve babaların çığlığını yok sayamayız. Filistide şehit olan tüm kardeşlerimizi rahmet ile anıyorum ve barışa inanan herkesi Gargat ağaçlarından önce dile gelmeye davet ediyorum.

Gargat ağacı nedir?

Gargat ağacı, beyaz çiçekleri ile bilinen dolgun yaprakları olan bir ağaç türüdür. Yahudiler tarafından çok sevilen bir ağaç olması dolayısıyla Yahudi ağacı olarak da bilinmektedir.

Gargat ağacı ile ilgili Hadis-i Şerif

Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Müslümanlarla yahudiler çarpışmadıkça kıyamet kopmayacaktır. Yahudi taşın, ağacın arkasına saklanacak, bunun üzerine o taş, o ağaç yahudiyi kovalayan kimseye, ‘Ey müslüman! Arkamda bir yahudi var, gel onu öldür!’ diyecek. Yalnız garkad ağacı bir şey söylemeyecek; çünkü o yahudilerin ağaçlarındandır.”

(Buhârî, Cihâd 94, Menâkıb 25; Müslim, Fiten 82)