Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bakan Kurum: Mağdurlara ödeme yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adana''daki sel felaketine ilişkin açıklama yaptı.
Bakan Kurum: Mağdurlara ödeme yapılacak
26 Aralık 2019 11:52:00
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adana''daki sel felaketine ilişkin açıklama yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adana'da selden etkilenen bölgeleri ziyaret etti. Beraberindeki heyetle birlikte ziyaretlerini tamamlayan Bakan Kurum, kameraların karşısına geçip basın açıklaması yaptı.

İşte Kurum'un açıklamalarının satır başları;

Olay yaşanır yaşanmaz Valilik bünyesinde kriz merkezi oluşturduk. Kriz merkeziyle, ilgili bakanlıklarımızın tüm birimleriyle, belediyelerimizin tüm birimleriyle bu kriz merkezinde vatandaşlarımızın yarasını sarmak için hızlı şekilde seferber olarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık.

İlk hasar tespit çalışmalarında 1 yıkık, 2 ağır hasarlı, 9 hafif hasarlı bina tespiti yaptık.

Seyhan, Kozan, Çukurova, Feke, Ceyhan, İmamoğlu, Yumurtalık, Sarıçam, Yüreğir ve Karataş olmak üzere bu ilçelerimizde 123 bin 151 dekar alanda inceleme yaptık. Fiilen sahada hala sular mevcut. Suların çekilmesiyle çiftçilerimizin zarar ziyan tespitleri net bir şekilde yapılacaktır.

Vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için bugün itibarıyla mağdur olan vatandaşlarımıza belli bir miktarda ön ödenek gönderilecek. Akabinde de etaplar halinde hasar tespit durumlarına göre vatandaşlarımızın yaraları hızlı bir şekilde sarılacak.