Dolar (USD)
32.48
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2442.13
BIST 100
9938.07
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bakan Kurum'dan Kızılcahamam'da ev ziyareti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün akşam Kızılcahamamlılarla iftar yaptıktan sonra iki önemli ev ziyaretinde bulundu
Bakan Kurum'dan Kızılcahamam'da ev ziyareti
22 Nisan 2022 20:08:10
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün akşam Kızılcahamamlılarla iftar yaptıktan sonra iki önemli ev ziyaretinde bulundu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün akşam iftarını “ana ocağım” dediği Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde yaptı. Bakan Kurum, ilçeden ayrılmadan önce ev ziyaretlerinde bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Kızılcahamam’da evinde ziyaret ettiği 96 yaşındaki Muzaffer Gülşen, tüm Türkiye’nin yakından tanıyıp acılarına ortak olduğu bir isim idi.

Oğulları Mehmet Gülşen (61) ve Lütfi Gülşen (63) ile 4 yaşında yetim kaldığı için evladı gibi büyüttüğü yeğeni ve damadı Hakan Gülşen’i (43) 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde hain darbecilere karşı direnirken sabaha karşı F-16 savaş uçağından atılan bomba sonucu katledilen Muzaffer Gülşen, kendisini ziyaret eden ve ellerinden öpen Bakan Kurum’a, “İyi günlerde ol yavrum.” duasında bulundu.

Muzaffer Nine gibi anneler sayesinde ayakta olduklarını belirten Bakan Kurum, “Sen pırıl pırıl çocuklar yetiştirdin. Allah, rahmet eylesin. Allah, mekânlarını cennet eylesin.” dedi. Bir ihtiyacının olup olmadığını soran Bakan Kurum’a Muzaffer Nine, “Sizin sağlığınız bana yeter” cevabını verdi.

Yaşadığı acılar sonrası işitme yetisini büyük ölçüde kaybeden Muzaffer Nine’yi ziyarette Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

“Allah da ona veriyor”

Bakan Kurum, kâğıt ve atık toplayıcılığı yaparak emekli olan 68 yaşındaki Kezban Aydın’ın da misafiri oldu.

Nakliyecilik yapan 65 yaşındaki eşi Ali Aydın’ın emekliliğinin bulunduğunu, 35 yaşındaki kızı Sırma Aydın’ın hem engelli hem de guatr hastası olduğunu, 12 yaşındaki torunu Polat Aydın’ın ise 6. sınıfta okuduğunu söyleyen Kezban Aydın, Bakan Murat Kurum’un kendisini ziyarete geleceğini öğrendiğinde çok sevindiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye olan sevgisini dile getiren ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yetimlerin, engellilerin, fakirlerin korunup kollanmasını istediğini hatırlatan Kezban Aydın, “Ama, Allah da ona veriyor. Kuyusunu kazıyorlar kazıyorlar ama o kuyudan yine çıkıyor. Çıkacak. Bizim dualarımızla.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ile konuşmayı çok istediğini söyleyen Kezban Aydın’a Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir Kızılcahamam ziyaretinde kendisiyle görüşebilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Bakan Kurum’a her iki ziyarette Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ile Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar eşlik etti.