Dolar (USD)
32.23
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2428.26
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bakan Soylu açıklamıştı! İşte o belediye başkanları

Bakan Soylu'nun duyurduğu yurt dışını mesken tutan CHP'li belediye başkanlarının kimliği ortaya çıktı.
Bakan Soylu açıklamıştı! İşte o belediye başkanları
25 Aralık 2017 11:09:00
Bakan Soylu'nun duyurduğu yurt dışını mesken tutan CHP'li belediye başkanlarının kimliği ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'li bir belediye başkanının 2.5 yılda 557 gün yurtdışında bulunduğunu açıkladı. İkinci sıradaki CHP'li başkanın 334 gün, üçüncü sıradaki CHP'li başkanın ise yine iki buçuk yılda 274 gün yurtdışına kaldığı bilgisi verildi. Soylu, belediye başkanlarının isimlerini açıklamazken, yurtdışı rekoru kıran başkanlardan ilk ikisinin ilçe belediye başkanı, üçüncü sırada yer alan ismin il belediye başkanı olduğu ve her üçünün de Trakya bölgesinden olduğu belirtildi.

BAKIN O BAŞKANLAR KİM?

Türkiye gazetesinin haberine göre; Edirne Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin'in, başkanlığı döneminde tam 185 defa yurt dışına çıkış yaptığı ve 557 gün makamından uzak kaldığı öğrenildi. Rekortmen başkanın görevinin başında kaldığı gün sayısı ise sadece 173...

İkinci sıradaki isim ise Edirne Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran. Geçtiğimiz günlerde lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adını "Kemalettin" olarak telaffuz eden CHP'li başkanın yurt dışında geçirdiği gün sayısı 334.

HER 5 GÜNDE 1 YURT DIŞINA ÇIKMIŞ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'nin verdiği gensoru önergesi üzerinde konuşurken Meclis kürsüsünden yurtdışına çıkış rekoru kıran belediye başkanları ile ilgili bilgi verdi.

Soylu, 2014 yerel seçimlerinden sonra, izin şartı uygulamasının getirildiği 15 Ekim 2016 tarihine kadar yurt dışına çıkışta rekor kıran ilk 10 belediyenin CHP'li olduğunu vurguladı. AK Partili milletvekillerinin "isimleri açıklaması" yönündeki ısrarına rağmen, Soylu bu belediye başkanlarının kim olduğunu söylemedi. Soylu, yurtdışına çıkan belediye başkanlarından ilk sırada yer alan CHP'li bir başkanın 2.5 yılda 185 kez çıkış yaparak 557 gün yurtdışında bulunduğunu kaydetti. İkinci sıradaki CHP'li başkanın 334 gün, üçüncü sıradaki CHP'li başkanın ise yine iki buçuk yılda 274 gün yurtdışına kaldığı bilgisi verildi. Soylu, belediye başkanlarının isimlerini açıklamazken, yurtdışı rekoru kıran başkanlardan ilk ikisinin ilçe belediye başkanı, üçüncü sırada yer alan ismin il belediye başkanı olduğu ve her üçünün de Trakya bölgesinden olduğu belirtildi. Soylu, izin şartının getirilmesinden sonra ise AK Partili 347 belediye başkanına izin verildiğini, 347 başkanın toplam bin 388 gün yurtdışına gittiğini, izin verilen CHP'li 165 belediye başkanının 610 gün; MHP'li 48 belediye başkanının ise toplam 188 gün yurtdışında bulunduğunu kaydetti.

CHP'Lİ ÖZEL'İN YALANI ELİNDE PATLADI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'deki görüşmeler sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, 4 Şubat 2012 tarihinde ABD'ye gidip FETÖ lideri Fethullah Gülen ile görüştüğünü iddia etti. Ancak Soylu'nun o dönem Pensivanya'da değil umre için mukaddes topraklarda olduğu ortaya çıktı. Bakan Soylu'nun o döneme ait pasaport kayıtları İnternethaber'de paylaşıldı. Pasaporta vurulan mühürlere göre Soylu, 4 Şubat 2012 tarihinde Atatürk havaalanından çıkış yaptı ve Suudi Arabistan'a gitti. İbadetini yerine getirip 11 Şubat 2012 tarihinde Türkiye'ye döndü. İddiası asılsız çıkan CHP'li Özel rezil oldu.