Dolar (USD)
32.19
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2521.36
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Balbay Meclis'i neyle tehdit etti?

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Meclis'te dün yaptığı konuşmada inceden inceye tehdit eden cümleler sarf etti.
Balbay Meclis'i neyle tehdit etti?
11 Aralık 2013 17:40:00
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Meclis'te dün yaptığı konuşmada inceden inceye tehdit eden cümleler sarf etti.

Önceki gün Ergenekon davası kapsamında 4 yıl 277gün son tahliye olduktan sonra dün de 30 ayınardından Meclis'te yemin eden CHP'li Mustafa Balbay, TBMM'deki ilk günü vukuatlı geçti.

Herkes Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmirMilletvekili Mustafa Balbay ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu arasındaki polemiğeodaklanmışken, Balbay'ın Meclis'teki dünkükonuşmasında satır aralarına sıkışan bir ayrıntısöz konusuydu. Balbay konuşmasının bir bölümünde, aba altında sopa gösterdi.

UYARAYIM DERKEN TEHDİT ETTİ

Türkiye ve dünyadaki iç savaştan bahsederken 'uyarı' adı altında çaktırmadan tehdit etti. Türkiye'de iç barışın olmadığını söyleyen CHP'li Balbay, bunun iç savaşa dönüşmesi sonucunda yüzbinlerce kişinin öleceğine vurgu yaptı. Balbay bunu bilerek mi yoksa bilmeyerek mi yaptı bilinmez ama CHP'li vekilin sözleri tartışılacağa benziyor...

İşte Balbay'ın Meclis tutanaklarında yer alan konuyla ilgili ifadeleri:

"Gökyüzüne doğru açılmak, yine, yeryüzünden uzaklaşmaktır. Bu bağlamda, ben Türkiye'deki iç barış açığının gerçekten bütün partilerin bu bağlamda bir araya gelerek ortak gerçekleştirebilecekleri ciddi bir konu olduğunu görüyorum.

Sayın milletvekilleri, ben özgürlükte 80 ülke dolaştım ve bu 80 ülkenin pek çoğunda iç barış sorunları çok ciddiydi. İç barış öyle bir şeydir ki eğer bunun tümüyle iç savaşa dönmesine engel olamazsanız can kaybınız yüz binler olur. Biz bugün tümüyle, tüm kayıplarımızı saydığımızda 40 bin kaybımıza yanıyoruz.

Sayın milletvekilleri, Saray Bosna'da sadece dört yıllık iç savaşta 250 bin insan öldü. Ruanda'da sadece üç yıllık iç savaşta 800 bin insan öldü. Hemen dibimizdeki Irak'ta sürmekte olan iç savaşta kayıpların sayısı tam bilinmiyor, milyondan söz ediliyor Birleşmiş Milletler kayıtlarına göre. Bu yüzden, iç barış şu andaki haliyle bile korunması gereken bir değer olarak durmaktadır."

Haber7

TDV kurban