Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2441.59
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bari yaşadıkların ortadayken yalan söyleme

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Kılıçdaroğlu-Swoboda görüşmesinin iptalini değerlendirdi.
Bari yaşadıkların ortadayken yalan söyleme
17 May 2013 16:24:00
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Kılıçdaroğlu-Swoboda görüşmesinin iptalini değerlendirdi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dedeman Otel'de düzenlenen "Uluslararası Dini Araştırmalar ve Küresel Barış Sempozyumu" öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Bozdağ, Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda'nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki göstermesine ve görüşmesini iptal etmesine ilişkin bir soru üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaşadıklarının, "Türkiye'de muhalefetin seviyesini göstermesi" açısından son derece önemli bir hadise olduğunu söyledi.

Dün iki kabulün gündeme geldiğini, bunlardan birinin de ABD'de Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının gördüğü kabul olduğunu anımsatan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Sayın Obama ve ekibi, Başbakanımızı, Başbakan olmasına rağmen devlet başkanı protokolü ile karşıladılar ama öte yandan CHP'nin Genel Başkanının ise görüşmesini iptal ettiler ve görüşme konusunda verilen izinleri ortadan kaldırıp; 'bu üslupla bizim çatımız altında konuşamazsınız' diye adeta kovdular oradan.

Üzücü olan bir şey de şu; kendi konuşmalarında da var, Swoboda'nın açıklamalarında da var. Kapıya kadar gidiyor sayın Kılıçdaroğlu. Kabul edilmeyince geri dönüyor ama Türkiye'ye iner inmez 'ben iptal ettim' diyor. Ya bari bu kadar Avrupa'nın gözünde de bizi rezil edecek bir yalanı hem de o insanla yaşadıkların ortadayken söyleme. Ama maalesef alışkanlık haline gelince, Türkiye döndüğünde aynı yalanı bir kez daha söyledi. Eminim ki Swoboda ve orada yaşayanlar bizdeki muhalefetin ne kadar yalan üzerine, iftira üzerine bina edildiğini; Kılıçdaroğlu'nun orada yaşadıklarıyla Türkiye'de yaptığı açıklamaları mukayese edince daha net görecektir."

"CHP Parti Meclisi karar almalı"

Kılıçdaroğlu'nun her yurt dışı gezisinde, "hem CHP'yi rezil eden hem Türkiye Cumhuriyeti devletini rezil eden" sonuçlar çıktığını anlatan Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Buradan CHP'lilere tavsiyede bulunuyorum. Kılıçdaroğlu'nun CHP ve Türkiye'yi daha fazla rezil eden durumlara sokmaması için parti meclisi bir karar almalı. Kılıçdaroğlu'nun Türkiye toprakları dışında, hatta CHP grup toplantıları dışında siyaset yapmasını yasaklamalıdır. Çünkü ancak CHP grubu içindekiler Kılıçdaroğlu'nu alkışlıyorlar ama onun dışındakiler alkışlamıyor. Çünkü ideolojik bir körlük içinde olduğunuzda gerçekleri göremiyorsunuz."