Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Barış güvercinleri uçuyor

Kürt sorunu üzerine ezber bozan değerlendirmeleri ile tanınan Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Recep Güven, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Türkçe ve Kürtçe kutlama ilanı yayınlaması kamuoyundan büyük destek aldı.
Barış güvercinleri uçuyor
10 Mart 2013 07:00:00
Kürt sorunu üzerine ezber bozan değerlendirmeleri ile tanınan Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Recep Güven, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Türkçe ve Kürtçe kutlama ilanı yayınlaması kamuoyundan büyük destek aldı.

KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA

Daha önce özeleştiri yaparak "Dağa çıkışta hepimizin payı var" diyen Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Recep Güven'in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Türkçe ve Kürtçe kutlama ilanı yayınlaması büyük destek aldı. Kürt sorunu üzerine ezber bozan değerlendirmeleri ile tanınan Recep Güven'e en büyük destek görev yaptığı Diyarbakır'dan geldi.

Barış hepimize lazım

Toplumda barışın herkes tarafından özlendiğini belirten, Diyarbakır İnsani Yardım Derneği Başkanı Recep İdikut, "Diyarbakır emniyet müdürünü bu açıklamayı yapmış olmasından dolayı tebrik ediyorum. Bu tür söylemler kardeşlik projesine olumlu etki eder. Bu toplumun artık barışa ihtiyacı var. Şiddet içeren söylemler yerine bu tür barışçı açıklamalar yapan insanlar halkın yanında yer aldıklarını gösteriyorlar" dedi.

Bu söylemlere ihtiyaç var

Bölgede görev yapan bürokratların eskiye nazaran daha barışçı olduğunu ifade eden İdikut, "Bürokratların davranışlarında 2002 yılından sonra bir değişim olduğunu fark edebiliyoruz. Eskiden toplumdan kendisini soyutlamış gibi davranan yöneticiler vardı. Şimdi ise halkın içindeler" diye konuştu.

Kardeşliğimiz pekiştirecek

Yıllarca bürokratların toplumdan soyut yaşadığına dikkat çeken, Diyarbakır Hayat-Der Genel Başkanı Mehmet Turan, "Öncelikle sayın emniyet müdürünün böyle bir mesaja imza attığı için kendisini tebrik ediyorum. Diller rabbimizden bize bir armağandır. Hangi dil olursa olsun hepsinin ayrı önemi vardır. İçinde bulunduğumuz süreçte bir bürokratın iki dilde açıklama yapması kardeşliğimiz pekiştirecek bir davranış" Şeklinde konuştu.

Devlet gözünü açtı

Turan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "İl Emniyet Müdürü, hiç bir çıkar gözetmeden iki dilde de barış mesajı vermiştir. Burada bir art niyet aramak yanlış olur. Bir emniyet müdürünün bu mesajı veriyor olması ayrıca önemlidir. Devleti ve milleti koruma görevi üstlenen kurumun müdürü bu mesajı yayınlıyorsa, devlet artık gözünü açmış, halkını görmeye başlamış demektir. Kendisini riske atarak mesaj yayınlayan bu müdür barış için önemli bir adım atmıştır. Barış kolay sağlanmıyor."

Halkını unutan bürokratlar

Bugüne kadar bürokratların kendisini halktan üstün gördüğünü hatırlatan Diyarbakır Diyanet-Sen Şube Başkanı Ömer Evsen, "Kürt sorunu içinden çıkılmaz hale getirenler yöneticiler oldu. Artık bu bakış açısı değişiyor. Devletin yetkilileri halkın içine karışarak sorunlara kulak veriyor. Yukardan bakarak milletin üzerinde vesayet kuranların oyunu bozuldu. Artık millet devletine dokunmak istiyor" dedi. Evsen, İl Emniyet Genel Müdürü Recep Güven yaptığı davranışın sürece olumlu katkısı olacağını ve kardeşlik projesine can vereceğini de sözlerine ekledi.

Vatandaşlara Kürtçe hitap

Diyarbakır'da sık sık yoksul ailelerin yaşadığı kenar semtleri gezerek sohbet eden ve zaman zaman öğrendiği Kürtçe kelimelerle onlara hitap eden İl Emniyet Müdürü Recep Güven kadınlar günü mesajında, "Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel gününü yürekten kutluyorum" demişti.