Dolar (USD)
32.21
Euro (EUR)
34.56
Gram Altın
2392.17
BIST 100
10225.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Barışa giden yollar mayınla döşeli

Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Gazeteci-yazar Aslan Değirmenci, Çıra Yayınları'ndan çıkan yeni kitabı 'Zorlu Yol - İmralı Süreci' ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Barışa giden yollar mayınla döşeli
14 Haziran 2013 00:00:00
Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Gazeteci-yazar Aslan Değirmenci, Çıra Yayınları'ndan çıkan yeni kitabı 'Zorlu Yol - İmralı Süreci' ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SAVAŞMANIN kolay barışmanın ise zor olduğuna değinen Değirmenci, "Barışa giden yollar mayınla döşelidir. Savaştığın yapıların dışında pusuya yatmış gizli güçler ortaya çıkar. Bu güçler kandan beslenir ve statükoları bitmesin diye her yolu dener. Bu gizli düşmanlar; bazen kalemleri, bazen sözleri, bazen de psikolojik harp teknikleri ile karşımıza çıkar. Aralarında derin lobiler de vardır, ajan gazetecilerde. Bunların izini aramak isteyenlere adres Dağlıca, Hantepe baskını, Oslo sürecini deşifre edenler, Roboski katliamı ve üniversiteleri kaosa sürüklemek isteyenlerdir" ifadelerini kullandı.

Hükümet sırtından vuruldu

Özgün İrade Dergisi'ne verdiği röportajda, barış için kaybedecek zamanın olmadığını vurgulayan yazar, "Oslo süreci devam etseydi bugün sadece barışı konuşuyor olacaktık. Ancak süreci yönetenler ve hükümet sırtından vuruldu. Bugün ise, müzakere değil görüşme var. Görüşmenin tarafları da devlet, hükümet, Öcalan, Kürtler ve Türklerdir. Aydınlık günler yakındır ancak buna yürekten inanmak gereklidir. Şimdi gönüllere sevgi tohumları ekme zamanıdır. Bu tohum boy verdiğinde topraklar bereketlenecektir. .Bereketin olduğu toprakta ise, huzur ve kardeşlik daim olur" dedi.

Lider kadrosu emekli olmalı

Örgütte yaşanabilecek değişimlere işaret eden yazar Aslan Değirmenci, "Örgütün lider kadrosu zaten yaşlandı. Emeklilik zamanı geldi. Hızlı ve köklü değişimler önce PKK sonra BDP ve bölgedeki tüm siyasi algılarda yaşanacak. Kürtlerin barışa olan inancı ve iradesi PKK ile BDP'yi yeni açılımlara zorlayacak. Yüzleşme ağır ve sancılı olsa da sonucunda sağlanan huzur her şeye değecek" dedi.