Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başbakan Binali Yıldırım: Uçan her uçak füzeyle vurulacak.

Başbakan Yıldırım, 'Şu andan itibaren Ankara semalarında, kritik bölgelerin üzerinde uçuş yapan her türlü askeri helikopter ve uçak füzeyle indirilecektir.' dedi.
Başbakan Binali Yıldırım: Uçan her uçak füzeyle vurulacak.
16 Temmuz 2016 02:43:00
Başbakan Yıldırım, 'Şu andan itibaren Ankara semalarında, kritik bölgelerin üzerinde uçuş yapan her türlü askeri helikopter ve uçak füzeyle indirilecektir.' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Şu andan itibaren Ankara semalarında, MİT'in üzerinde, Meclis'in üzerinde, Cumhurbaşkanlığının, Başbakanlığın üzerinde, kritik bölgelerin üzerinde uçuş yapan her türlü askeri helikopter ve uçak füzeyle indirilecektir." dedi.

Yıldırım, "Bu çılgın kalkışmayı yapanların yol yakınken dönmelerini istiyorum. Daha fazla masum insan zarar görmeden derhal bu sevdadan vazgeçmelerini istiyorum. Olur ki ileride bu davranışları onların suçunu bir nebze olsun hafifletebilir. Bu andan itibaren, havadan karaya her türlü atışlara karşılık verilecektir." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, "Havadaki jetlerle kurumlarımıza mermi, bomba yağdıranlar adeta bu terör örgütünün elemanı gibidir, devamı gibidir. Asla ve asla böyle bir iş, şanlı silahlı kuvvetler bayrağı altında görev yapan hiçbir subayımıza, hiçbir askerimize yakıştırılacak bir iş değildir. Güneydoğu'da amansız bir mücadele verirken, Cumhuriyetimizin, milletimizin minnettar olduğu askerlerimize yapılmış en büyük bir hakarettir. Bugün demokrasiye, ülkeye ve millete sahip çıkma zamanıdır. Milletime çok teşekkür ediyorum, Türkiye ayaktadır, Türkiye sokaktadır. Bu çapulculara meydan bırakılmayacaktır." açıklamasında bulundu.

Başbakan Yıldırım'dan vatandaşlara teşekkür

Yıldırım, şöyle konuştu:

"Vatandaşımıza çok teşekkür ediyorum. Siyasi partilerimize çok teşekkür ediyorum. Herkes demokraside, halkın birliğinde, ülkenin bekasında bir araya gelmiştir. Ülkesine sahip çıkmıştır ve sahip çıkmaya devam edecektir. İşte bakın İzmir'e, işte bakın Ankara'ya, işte bakın İstanbul'a akın akın insanlar gecenin yarısını geçmiş olmasına rağmen sokaklardadır. Ülkesine, milletine, hükümetine sahip çıkmak için her türlü görevi fedakarca olağanüstü bir gayretle gerçekleştirmektedir."

"Hiçbir tereddüte yer vermeden yapılan bu girişimin asla ve asla başarılı olamayacağını ve milletimizin ülkesine, demokrasisine, milli iradeye sahip çıktığını şu anda da görüyoruz" diyen Yıldırım, "İstanbul, Ankara sokaklar doldu taştı, tankların üzerine çıkıldı, tanklardakiler etkisiz hale getirildi, köprülerde yapılan engellemelere karşı halk akın akın yürüyor, dolayısıyla halkın gücünün önünde hiçbir güç duramaz, bunu bilmeleri lazım. Bu çılgınlar ne kadar kısa sürede bu işten vazgeçerlerse başlarına gelecek bela, sıkıntı ve ceza bir ölçüde hafifleyebilir ama bu konuda hala ısrar etmeye devam ederlerse artık bunun sonucuna da katlanacaklardır." değerlendirmesinde bulundu.

"Bütün ordu komutanlarımız görevinin başındadır"

Başbakan Binali Yıldırım, "Bütün ordu komutanlarımız görevinin başındadır. Alt kademe komutasındaki komutanlar görevinin başındadır. Milletimiz bu belayı def etmek için kendini ortaya koymuştur. Biz de görevimizin başındayız. İnşallah bu belayı da def edeceğiz. Milletimiz rahat olsun." dedi.

Yıldırım, NTV canlı yayınında yaptığı konuşmada, sokaktaki vatandaşın üzerine havadan bomba, mermi atanlar olduğunu belirterek, "Bunların şu an itibarıyla hava sahasını uçuşa yasak ilan ediyoruz. Bunlara gereken havadan karşılık verilecektir. Dost uçuşu yapan unsurların yasaklanan bölgeye girmemelerini özellikle uyarıyoruz. İnşallah bu gelip geçecek demokrasi kazanacak, millet kazanacak. Millete darbe yapmaya çalışan bu çete, eninde sonunda hak ettiği cezayı alacak." ifadesini kullandı.

"Komuta kademesinin onayı olan bir şey değil"

MİT'ten yapılan bağlantıda "püskürtüldü" denildiğinin hatırlatılması üzerine Yıldırım, "Büyük oranda kontrolde, çünkü komuta kademesinin onayı olan bir şey değil" dedi.

Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu tamamen silahlı kuvvetler içerisindeki kalkışmadır. Paralel örgüt çetesinin, paralel devlet yapılanmasının bir çılgınlığı, kalkışmasıdır. Bütün orada komutanlarımız görevinin başındadır. Alt kademe komutasındaki komutanlar görevinin başındadır. Milletimiz bu belayı def etmek için kendini ortaya koymuştur. Biz de görevimizin başındayız. İnşallah bu belayı da def edeceğiz. Milletimiz rahat olsun."

"Her türlü atışlara karşılık verilecektir"

Yıldırım, "Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları görevinin başında mıdır?" sorusuna, "Doğrudur." karşılığını verdi.

"Bu ahmakların, bu çılgın kalkışmayı yapanların yol yakınken dönmelerini istediğini" dile getiren Yıldırım, "Daha fazla masum insan zarar görmeden derhal bu sevdadan vazgeçmelerini istiyorum. Olur ki ileride bu davranışları onların suçunu bir nebze olsun hafifletebilir. Bu andan itibaren havadan karaya her türlü atışlara karşılık verilecektir. Bunun da bilinmesini istiyorum. Karadan ve jetlerle karşılık verilecektir. Bu unsurların derhal bu işten vazgeçmeleri konusunda son kez çağrı yapıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Muhtelif yerde çatışmaların yaşandığını belirten Yıldırım, "Önemli olan ülkenin birliği beraberliği bu yöndeki mücadeledir. Bunların hesapları sonra tek tek görülecektir." dedi. AA