Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2397.23
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başkan Erdoğan çok net konuştu: İstesek yerle yeksan ederiz!

Başkan Erdoğan: "Türkiye''nin askeri gücü, terör örgütünü operasyon sahasında birkaç günde yerle yeksan etmeye yeterlidir. Ama biz kuyumcu hassasiyetiyle çalışıyor, tek masumun burnunun bile burnunun kanamaması için gayret gösteriyoruz”  dedi.
Başkan Erdoğan çok net konuştu: İstesek yerle yeksan ederiz!
14 Ekim 2019 10:21:00
Başkan Erdoğan: "Türkiye''nin askeri gücü, terör örgütünü operasyon sahasında birkaç günde yerle yeksan etmeye yeterlidir. Ama biz kuyumcu hassasiyetiyle çalışıyor, tek masumun burnunun bile burnunun kanamaması için gayret gösteriyoruz”  dedi.

Ali Adakoğlu / İSTANBUL

Gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle Dolmabahçe Ofisi'nde bir araya gelen Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili bilgiler verdi. Toplantıya Genel Yayın Yönetmenimiz Ali Adakoğlu da katıldı. Harekat kapsamında 490 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayan Başkan Erdoğan,”Bu teröristlerden 440'ı öldürüldü. Ayrıca şu anda 26'sı yaralı ve 254 tane de teslim alınan terörist bulunuyor. İnsani duyarlılığımız olmasa terör örgütünü tüm operasyon sahasında birkaç gün içinde yerle yeksan ederiz” ifadelerini kullandı

109 km kontrol altına alındı

Harekâtta 109 km’lik alanın kontrol altına alındığını ve 32 km’lik derinliğe inildiğini bildiren Başkan Erdoğan, "Harekatımızın Suriye halkını, oradaki Kürtleri değil teröristleri hedef aldığı açıkça ortadadır. Türkiye'nin meşru operasyonunu işgal olarak tanımlayacak kadar şuurunu kaybetmiş, kaybeden, kaybedecek olan ülkeler çıktı. Ülkemizi ekonomik yaptırımlar ve silah ambargoları gibi tehdit edenlere rastlıyoruz. Türkiye'yi tehditlerle yolundan döndüreceğini sananlar yanılıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Teröristler sivillere saldırıyor

Teröristlerin saldırıları sivillerin bulunduğu yerlerden yaptığını aktaran Başkan Erdoğan şu bilgileri verdi, “Şu ana kadar Şanlıurfa, Mardin, Şırnak ve Gaziantep illerimizdeki yerleşim yerlerine yönelik 652 havan ve roket saldırısı olmuştur. Sınır şehirlerimize yapılan saldırılarda önemli bir bölümü çocuk olmak üzere 18 vatandaşımız şehit oldu, 147 vatandaşımız da yaralandı."

Teröristle masaya oturulmaz!

Türkiye’nin diplomatik tutumunun teröristlere kapalı olduğunun altını çizewn Başkan Erdoğan, “Bizimle terör örgütü arasında arabuluculuğa talip olanlar var, bunlar nasıl başbakandır, nasıl devlet başkanıdır, anlamak mümkün değildir. Siz ne zamandan beri bir devletin terör örgütü ile masaya oturduğunu gördünüz. Bizim kalkıp da teröristlerle masaya oturmak gibi Allah göstermesin kendimizi inkar edecek halimiz söz konusu değildir.” bilgisini verdi.

Başkan Erdoğan Azerbaycan yolcusu

Başkan Erdoğan, 7'nci Türk Konseyi Zirvesi'ne katılmak üzere bugün Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gidecek. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan tarafından, Türk Konseyi'nin kuruluşuna dair 3 Ekim 2009'da imzalanan Nahçıvan Antlaşması'nın 10'uncu yılına denk gelen Zirve, Özbekistan'ın tam üyeliğine de sahne olacağı için ayrı önem taşıyor.