Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2426.26
BIST 100
9948.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başkan Erdoğan Mete Gazoz'u arayarak tebrik etti

06 Ağustos 2023 19:23:52
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya şampiyonu milli okçu Mete Gazoz'u telefonla arayarak tebriklerini iletti.

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda milli sporcu Mete Gazoz, erkekler klasik yay finalinde Kanadalı Eric Peters'i 6-4 yenerek altın madalya kazandı.

Başkan Erdoğan'dan özel tebrik

Final müsabakasının ardından Mete Gazoz ile telefonda görüşen Erdoğan, milli sporcuyu tebrik ederek, "Gözlerinden öpüyorum. Bu zaferden sonra olimpiyatlarda da aynı neticeyi alacağına inanıyorum. Gerek şahsım gerek millet olarak bu başarının devamını diliyoruz. Türkiye'ye dönünce inşallah görüşmek üzere." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Mete Gazoz, "Altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldum. İnşallah seneye de olimpiyatlarda bir altın madalya daha alacağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak tüm Türkiye’ye büyük gurur yaşatan, ata sporumuz okçulukta adeta destan yazan Mete Gazoz evladımızı canıgönülden tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, dünya şampiyonu Mete Gazoz'u kutladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Almanya'da düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda erkekler klasik yay final mücadelesinde rakibini yenerek dünya şampiyonu olan Mete Gazoz'u kutladı.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hyundai Okçuluk Dünya Kupası finalinde Kanada'dan Eric Peters'ı 6-4 mağlup ederek altın madalyanın sahibi olan sporcumuz Mete Gazoz'u tebrik ediyoruz. Seninle gurur duyuyoruz Mete Gazoz." ifadelerini kullandı.

Mete Gazoz kimdir?

Mete Gazoz, 8 Haziran 1999 tarihinde İstanbul'da doğmuş Türk olimpik okçudur. İstanbul Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü sporcusudur. Uluslararası spor kariyerine 2013 yılında başlamış ve 10 Mayıs 2021 tarihinde dünya sıralamasında olimpik yay erkekler kategorisinde 2. sıraya yükselmiştir. Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda Erkekler Bireysel Okçuluk kategorisinde İtalyan rakibi Mauro Nespoli'yi 6-4 yenerek Türk okçuluk tarihindeki ilk Olimpiyat altın madalyasını kazanmıştır.

Mete Gazoz, Giresunlu bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Babası eski millî okçu Metin Gazoz, annesi ise İstanbul Okçuluk Kulübü başkanı Meral Gazoz'dur. Okçuluğa 2010 yılında başlamış ve kısa sürede uluslararası başarılar elde etmiştir. Çin'de düzenlenen 2013 Dünya Gençlik Okçuluk Şampiyonası'nda Yıldızlar kategorisinde klasik erkek yay takımıyla gümüş madalya kazanmıştır.

2016 yılında katıldığı Rio Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye kafilesindeki en genç sporcu olarak yer almış ve ilk turda Fransız rakibini yenerken ikinci turda Hollandalı bir sporcuyla eşleşerek elenmiştir. Daha sonra uluslararası arenada başarılarına devam etmiş ve birçok madalya kazanmıştır.

2021 Tokyo Olimpiyatları'nda klasik yay bireysel finalinde İtalyan Mauro Nespoli'yi 6-4 yenerek altın madalya kazanmış ve Türk okçuluk tarihindeki ilk Olimpiyat şampiyonu olmuştur. Ayrıca, ABD'de düzenlenen 2021 Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda da bronz madalya kazanmıştır.

Mete Gazoz, genç yaşına rağmen uluslararası arenada başarılı performanslarıyla Türkiye'yi gururlandırmaktadır. Başarılarının yanı sıra, depremden etkilenen çocukların eğitimine yardımcı olmak amacıyla 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda kullandığı okunu açık artırmada satışa sunarak yardımseverliğini de göstermiştir.

Mete Gazoz rakibi Eric Peters'ı 6-4 mağlup ederek dünya şampiyonu oldu

METE GAZOZ DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU