Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başkan Erdoğan'dan 7 üniversiteye rektör ataması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla 7 üniversitenin rektörlük görevine yeni atamalar gerçekleştirilirken, karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
Başkan Erdoğan'dan 7 üniversiteye rektör ataması
15 Eylül 2023 07:17:54
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla 7 üniversitenin rektörlük görevine yeni atamalar gerçekleştirilirken, karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre 7 üniversiteye yeni rektör atamaları gerçekleştirildi. Atanan rektörler şunlardır:

Altınbaş Üniversitesi Rektörü: Prof. Dr. Çağrı Erhan

Atılım Üniversitesi Rektörü: Prof. Dr. Serkan Eryılmaz

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü: Prof. Dr. Esra Hatipoğlu

İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü: Prof. Dr. Fadime Yüksektepe

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü: Prof. Dr. İbrahim Özcoşar

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü: Prof. Dr. Rahmi Er

Yaşar Üniversitesi Rektörü: Prof. Dr. Levent Kandiller

Bu atamalar, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince yapıldı.

Bakanlık ve genel müdürlüklerde de yeni isimler atandı

Ayrıca, çeşitli bakanlıklar ve genel müdürlüklerde yapılan diğer atamalar da Resmi Gazete'de yer aldı. Devlet Denetleme Kurulu (DDK) üyeliklerine Murat Selim Aydemir ve Emin Sadık Aydın getirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl ile Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Cenk İleri görevden alındı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Halil Erdoğan görevden alındı ve yerine Tayfun Çelik görevlendirildi. Ayrıca, diğer bakanlıklarda da önemli görev değişiklikleri gerçekleşti.

Rektör nedir?

Rektör, bir üniversitenin en üst düzey yöneticisidir. Genellikle üniversite içindeki idari ve akademik işlerin yönetiminden sorumlu olan kişidir. Rektör, üniversitenin vizyonunu ve stratejik hedeflerini belirleme, üniversite personelinin ve öğrencilerinin yönetimi, bütçe yönetimi, akademik programların geliştirilmesi ve uygulanması gibi bir dizi önemli görevi üstlenir.

Rektör, genellikle üniversite yönetim kurulu veya üniversitenin bağlı olduğu devlet veya kurum tarafından atanır. Üniversite topluluğunun lideri olarak, rektörün sorumlulukları arasında üniversitenin ulusal ve uluslararası düzeyde saygın bir eğitim ve araştırma kurumu olarak geliştirilmesi, akademik özgürlüğün korunması, üniversite politikalarının oluşturulması ve uygulanması yer alır.

Rektörün görev süresi ve atanma şekli, ülkenin yükseköğretim sistemi ve yasalarına göre değişebilir. Rektörler genellikle deneyimli akademisyenler veya yüksek düzey yöneticiler arasından seçilir.