Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başkan Erdoğan'dan Grup Toplantısı'nda değişim mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Yorulan, motivasyonunu yitiren arkadaşlarımızı kardeşlik hukukumuzu koruyarak dinlenmeye alacağız; yeni, heyecanlı arkadaşlarımızla kadromuzu güçlendireceğiz." dedi.
Başkan Erdoğan'dan Grup Toplantısı'nda değişim mesajı
15 May 2024 12:32:49
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Yorulan, motivasyonunu yitiren arkadaşlarımızı kardeşlik hukukumuzu koruyarak dinlenmeye alacağız; yeni, heyecanlı arkadaşlarımızla kadromuzu güçlendireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamalarda, kongre süreçleriyle ilgili yakında takvimin ilan edileceğini belirtti. Yetkililerin gerekli hazırlıkları yapmak üzere talimatlandırıldığını söyledi ve bu sürecin dava ve yol arkadaşlarına zarar vermeden yürütüleceğini vurguladı.

AK Parti'nin siyaset anlayışında görev almanın yanı sıra, partinin bir mensubu olarak tüm rütbelerden bağımsız olarak çalışmanın büyük bir şeref olduğunu ifade etti.

Erdoğan, her kongre sürecini, kadrolar arasında bir bayrak yarışı olarak gördüklerini dile getirdi. Yorulan veya motivasyonunu yitiren kişiler varsa, hataları, kusurları veya yanlışları olanları koruyarak dinlenmeye alacaklarını ve yeni, heyecanlı, dinamik arkadaşlarla kadrolarını güçlendireceklerini belirtti. Partinin kuruluşundan bu yana yenilenerek ve tazelenerek geldiklerini, bundan sonra da aynı çizgide hareket edeceklerini sözlerine ekledi.

'Ülkemizi yeni rekorlarla buluşturacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iç siyasette olduğu gibi diplomasi alanında da yoğun bir gündemle karşı karşıya olduklarını belirtti. Hayat pahalılığı, fırsatçılık ve öğretmenlere yönelik şiddet gibi konularda yasal düzenlemelerin Meclis tatile girmeden yapılması gerektiğini vurguladı. Yeni anayasa çalışmalarında Meclis Başkanına destek verilmesi gerektiğini dile getiren Erdoğan, sivil anayasayı geçici gündemlere kurban etmemeleri gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, adımların aceleye getirilmeden ancak uzatılmadan atılması gerektiğini belirterek yapıcı bir tutum sergileyeceklerini söyledi. Önlerinde kesintisiz 4 yıl daha olduğunu ve her günü ilk günkü aşkla geçireceklerini, ülkeyi yeni rekorlarla buluşturacaklarını dile getirdi. Türkiye'nin son 21 yılında mührünü vurmuş bir kadro olarak eserlerle devam edeceklerini ifade etti.

Erdoğan, 31 Mart seçimlerinin bir güven oylaması olmadığını belirtti ve seçmenin kararının 28 Mayıs'ta Cumhur İttifakı'na hükümeti emanet ettiğini, ancak 31 Mart'ta tercihini farklı şekilde yansıttığını söyledi. Milletin mesajını aldıklarını ve gereğini yapmaya başladıklarını ifade ederek, milletin AK Parti'den elini çektiğine inananların yanıldığını vurguladı. Bu emanetin kendilerine 5 yıllığına yüklendiğinin farkında olduklarını belirtti.

VF kat sağ