Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başkan Erdoğan'ın Irak ziyareti sonrası PKK'lılar tutuştu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve iki ülke tarafından verilen 'terörle mücadele' mesajları PKK kadrolarındaki korku ve panik halini açığa çıkardı.
Başkan Erdoğan'ın Irak ziyareti sonrası PKK'lılar tutuştu!
23 Nisan 2024 07:31:13
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve iki ülke tarafından verilen 'terörle mücadele' mesajları PKK kadrolarındaki korku ve panik halini açığa çıkardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aradan sonra Irak'a tarihi bir ziyaret

Ziyaretin ana gündem maddesi, terörle mücadele ve Türkiye'nin Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG/PYD'ye karşı yürüttüğü operasyonlar oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile yaptığı görüşmede, Türkiye'nin terör örgütü PKK ile mücadele konusunda Irak'tan beklentilerini dile getirdi. Erdoğan, Irak'ın terörden arındırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Bağdat ile Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi arasındaki ilişkilerin düzelmesinin ve Türkmenlerin hak ettikleri konuma gelmesinin Irak'ın istikrarı için önemli olduğunu belirtti.

Irak terörün her türlüsünden arındırılmalı

Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile görüşen Başkan Erdoğan, Türkiye'nin terör örgütü PKK ile mücadele konusunda Irak'tan beklentilerinin bulunduğunu, Irak'ın terörün her türlüsünden arındırılması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, Bağdat ile Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi arasındaki ilişkilerin rayına girmesinin ve Türkmenlerin hak ettiği konuma ulaşmalarının Irak'ın istikrarı için önemli olduğunu da dikkat çekti

PKK kanalında küstah sözler

İşte PKK'nın korku ve panik halini gözler önüne seren ifadeler:

Türkiye'nin diplomatik ve askeri operasyonlarının artmasıyla köşeye sıkışan PKK, yayın organları aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyaretiyle ilgili alçakça ifadeler kullandı. Çaresizliklerini ve korkularını gösteren PKK yandaşları, Irak hükümetine karşı küstahça 'Türkiye'ye karşı tutum alın' çağrısı yaptılar.

Kimse Türkiye'yi çıkaramaz

PKK'nın Suriye kolu YPG'nin sözde elebaşlarından Salih Müslim de şu ifadeleri kullandı:

Yoksa gerçekten de Başur elden gider. Şimdi yanına KDP'yi aldı. Ardından YNK'yi tehdit etmeye başladı. Onlar da böyle boyun eğerse bütün Başur gider. Zaten orada 100 civarında üsleri var, askerleri var. Hiç böyle dağlık alanlarda falan değil. Türkiye, bütün düzlüklerde bulunan şehirlerde. Erbil başta olmak hepsini eline geçirmiş durumda. Kimse bunları çıkaramaz. Çok dikkat etmek gerekiyor. Akıllı davranmak gerekiyor.