Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
34.59
Gram Altın
2393.09
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

FIBA Erkekler Avrupa Kupası basketbol maçları

FIBA Erkekler Avrupa Kupası Finali'nin ilk maçında Bahçeşehir Koleji, Almanya'nın Niners Chemnitz takımına deplasmanda 85-74 kaybetti.
FIBA Erkekler Avrupa Kupası basketbol maçları
17 Nisan 2024 22:11:06
FIBA Erkekler Avrupa Kupası Finali'nin ilk maçında Bahçeşehir Koleji, Almanya'nın Niners Chemnitz takımına deplasmanda 85-74 kaybetti.

Salon: Messe Chemnitz

Hakemler: Georgios Poursanidis (Yunanistan), Fernando Calatrava (İspanya), Gvidas Gedvilas (Litvanya)

Niners Chemnitz: Garrett 10, Krubally 8, Lansdowne 16, Lockhart, Uguak 3, Kajami-Keane 11, Ongwae, Richter 12, Van Beck 13, Yebo 12

Bahçeşehir Koleji: Bouteille 25, Boutsiele 13, Cavanaugh 14, Scrubb, Taylor 15, Muhammed Baygül, Kell 4, Egehan Arna, Barkay Candan 3, Ahmet Yılmaz

1. Periyot: 29-18

Devre: 50-36

3. Periyot: 68-58

Karşılaşmaya Garrett'in 3 sayılık basketleriyle iyi başlayan Niners Chemnitz'e Bahçeşehir Koleji, Taylor'un etkili oyunuyla karşılık verirken, 4. dakika 10-10 eşitlikle geçildi. Ardından savunmasını sertleştiren ev sahibi ekip, Bahçeşehir Koleji'ne kolay sayı şansı tanımazken, Krubally ve Lansdowne'un basketleriyle 17. dakikada 6 sayılık (17-11) farka ulaştı. Son bölümde Kajami-Keane ile skorer bir oyun ortaya koyan Niners Chemnitz, ilk periyodu 11 sayı farkla 29-18 önde geçti.

İkinci çeyreğe Kajami-Keane ve Yebo'nun basketleriyle 6-0'lık seriyle başlayan Niners Chemnitz, 12. dakikada farkı 17 sayıya (35-18) çıkardı. Savunmada daha iyi bir performans serilemeye başlayıp, Cavanaugh ve Berkay Candan ile basketler bulan Bahçeşehir Koleji, rakibine 7-0'lık seriyle karşılık verip, 14. dakikada farkı 10 (35-25), 16. dakikada ise 9 sayıya (39-30) indirdi. Pota altını kapatmak zorlanan Bahçeşehir Koleji karşısında ev sahibi ekip, Cavanaugh'ın basketlerine rağmen devreyi 14 sayı farkla 50-36 galip durumda bitirdi.

İkinci yarıya Taylor'ın 4 sayısıyla başlayan ve 22. dakikada farkı yeniden 10 sayıya (50-40) çeken Bahçeşehir Koleji, Lansdowne ile Richter'i durdurmakta zorlanırken, Niners Chemnitz, 25. dakikada farkı 15 sayıya (59-44) yükseltti. Bahçeşehir Koleji, Bouteille'nin üst üste bulduğu sayılarla yeniden oyuna ortak olarak, periyodun son 1 dakikasına girilirken farkı 7 sayıya (63-56) indirmeyi başardı. Ev sahibi ekip, Van Beck'in ön plana çıktığı son saniyelerdeki oyunuyla 4. çeyreğe 68-58 önde giren taraf oldu.

Sert bir mücadele içinde geçen son periyotta Krubally, Garrett ve Yebo ile skorer bir oyun ortaya koyan Niners Chemnitz, 33. dakikayı 77-62, 37. dakikayı ise 81-66'lık skorlarla 15 sayı farkla geçti. Son bölümde Bouteille'nin üst üste kazandırdığı basketlerle rakibine direnç gösteren Bahçeşehir Koleji, son 1 dakikaya girilirken farkı 11 sayıya (83-72) çekti. Son 24 saniyesine 85-74 girilen maçta son hücumdan Bahçeşehir Koleji sayı çıkaramadı ve Niners Chemnitz müsabakayı 11 sayı farkla (85-74) kazandı.

FIBA Erkekler Avrupa Kupası finalinin rövanşı 24 Nisan Çarşamba günü İstanbul'da oynanacak.

Spor haberleri, dünyanın dört bir yanındaki spor etkinlikleri ve müsabakalar hakkında bilgi veren ve sporun takipçileri ile buluşturan haberlerin genel adıdır. Bu tür haberler, birçok farklı spor dalını kapsayabilir ve sporun çeşitli yönlerini yansıtır. Sporun büyüklüğü ve evrenselliği göz önüne alındığında, spor haberleri sadece spor dünyasındaki güncel gelişmeleri takip etmek isteyenler için değil, aynı zamanda genel bir izleyici kitlesi için de önemlidir.

Spor haberlerinin temel bileşenleri şunlardır:

Sporcu ve Takım Haberleri: Spor haberleri, öne çıkan sporcuların performanslarına ve takımların başarılarına dikkat çeker. Özellikle büyük spor organizasyonlarında (örneğin Olimpiyatlar, FIFA Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi) dereceye giren sporcular ve takımlar büyük ilgi görür.

Müsabaka Sonuçları: Spor haberlerinin en temel öğelerinden biri, spor müsabakalarının sonuçlarıdır. Hangi takımın veya sporcunun galip geldiği, berabere kaldığı veya kaybettiği bu haberlerde yer alır.

Transfer Haberleri: Özellikle futbol dünyasında transfer dönemleri büyük heyecan yaratır. Hangi oyuncunun hangi takıma transfer olduğu veya transfer görüşmelerinin hangi aşamada olduğu sık sık gündeme gelir.

Sakatlık ve Performans Güncellemeleri: Sporcuların sakatlıkları ve iyileşmeleri, aynı zamanda performanslarındaki değişiklikler de spor haberlerinin bir parçasıdır.

Spor Organizasyonlarının Programları: Hangi spor etkinliklerinin ne zaman ve nerede gerçekleşeceği, spor tutkunları için büyük önem taşır. Bu, izleyicilerin favori sporlarını ve takımlarını desteklemek için izlemeyi bekledikleri tarihleri bilmesini sağlar.

Sporun Toplumsal ve Kültürel Etkileri: Spor, kültürel ve toplumsal bir olaydır ve bu nedenle spor haberleri, sporun toplum üzerindeki etkilerini de yansıtır. Taraftarlar, taraftar grupları ve spor etkinliklerinin sosyal dinamikleri bu kategoriye dahildir.

Spor Dünyasındaki Tüm Gelişmeler Milat'ta

Spor haberleri, sadece sonuçları öğrenmek için değil, aynı zamanda sporun stratejilerini, taktiklerini ve kurallarını anlamak, sporcuların hikayelerini ve başarılarını takip etmek ve genel olarak sporun tadını çıkarmak için takip edilir. Bu haberler, sporun tüm yönlerini ve heyecanını izleyicilere taşır ve bu nedenle spor tutkunlarının vazgeçilmez bir parçasıdır. Spor dünyasında yaşanan tüm gelişmelerden haberdar olmak için Milatgazetesi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.