Dolar (USD)
32.24
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2416.08
BIST 100
10268.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bediüzzaman Said Nursi vefatının 56'ncı yılında anıldı

Bediüzzaman Said Nursi, vefatının 56'ncı yılında Üsküdar Üniversitesinde düzenlenen etkinlikle anıldı.
Bediüzzaman Said Nursi vefatının 56'ncı yılında anıldı
30 Mart 2016 10:30:00
Bediüzzaman Said Nursi, vefatının 56'ncı yılında Üsküdar Üniversitesinde düzenlenen etkinlikle anıldı.

Bediüzzaman Said Nursi, vefatının 56'ncı yılında Üsküdar Üniversitesinde düzenlenen "Radikal Dini Akımlar ve Bediüzzaman'ın Çözüm Önerileri" başlıklı etkinlikle anıldı.

Üsküdar Üniversitesi Çarşı Kampüsü'ndeki panelin moderatörlüğünü üstlenen Sait Kılıç, radikal hareketlere karşı Bediüzzaman'ın çözüm önerisinin "İslami ilimlerin fen ilimleriyle birlikte verilmesi" olduğunu söyledi.

Yazar Metin Karabaşoğlu ise Müslümanların, İslam tarihi boyunca ifrat ve tefrit tehdidiyle karşı karşıya kaldığını belirtti. Karabaşoğlu, şöyle konuştu:

"İslam'ın düşmanı olanlar, DAEŞ ve El Kaide'den rahatsız değiller. Onlar bundan lezzet alıyorlar. 'Öye değiliz' diyerek küfrün değerlerine teslim Müslümanlardan da rahatsız değildir. Bizi de böyle olmaya zorluyorlar. Onlar, küfre de öfkeye de teslim olmayan, dengeli Müslümanlardan hoşlanmıyorlar. Burada da Bediüzzaman'ın örneklendirdiği dengeli Müslüman çok önemli."

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Fırıncı, bu tür bir etkinliğin düzenlenmesinden çok mutlu olduğunu dile getirerek, sempozyum başlığının çok yerinde seçildiğini söyledi.

Bediüzzaman'ın bir diğer talebesi Abdullah Yeğin ise sempozyuma görüntülü bir mesaj göndererek, toplantının hayırlara vesile olmasını temenni etti.