Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Belçika'da tansiyon yükseliyor! PKK'lı teröristlerden hain saldırı

26 Mart 2024 07:31:44
Belçika'nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde, terör örgütü PKK taraftarları gurbetçilere ait araçları ateşe verdi. Aynı zamanda Ülkü Ocakları'na yönelik kundaklama girişimi de yaşandı.

Belçika'da, gurbetçiler ile PKK'lı gruplar arasında Nevruz kutlaması sonrası başlayan olaylar büyümeye devam ediyor. Dün gece yaşanan olayların ardından, terör örgütü PKK yandaşları bu gece de gurbetçilere ait araçları ateşe verdi. Araçlar alevler içinde yanarken, gurbetçiler duruma tepki gösterdi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de sözde Nevruz kutlaması yapan PKK yandaşları taşkınlık çıkardı. Terör destekçileri, gurbetçilerin yoğun olduğu mahalleden geçerken araçlardan PKK'yı simgeleyen bez parçaları ve terörist elebaşı Öcalan'ın posterlerini salladılar.

Çok sayıda provokatör hastanelik oldu

Türklerin tepki göstermesi üzerine arbede yaşandı. PKK sempatizanlarını linçten Belçika polisi kurtardı. Çok sayıda provokatör hastanelik oldu.

Gerginlik önceki akşam başladı ve iki gün boyunca devam etti. Kalabalık bir grup, terör örgütü lehine sloganlar atıp Türklere ait dükkanlara ve araçlara zarar verdi. Güvenlik güçleri müdahale etse de ülkede tansiyon düşmüyor.

Ne olmuştu?

Başkent Brüksel'e yaklaşık bir saat uzaklıkta bulunan Heusden-Zolder'de Nevruz kutlamalarından dönen PKK yandaşları, dün PKK'yı simgeleyen paçavraları Türk asıllı vatandaşların yoğun yaşadığı caddeden geçmişti. Buna tepki gösteren Türkler, PKK yandaşlarını linç etmişti.

Kaynak: Haber7