Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Belediye çalışıyor Aksaray güzelleşiyor

Göreve geldiği günden beri şehrin önemli sorunlarıyla birebir ilgilenen Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 'Aksaray'ı bölgenin en cazip ili haline getirmek için ekibimle 7/24 çalışıyoruz' dedi.
Belediye çalışıyor Aksaray güzelleşiyor
01 Temmuz 2016 12:14:00
Göreve geldiği günden beri şehrin önemli sorunlarıyla birebir ilgilenen Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 'Aksaray'ı bölgenin en cazip ili haline getirmek için ekibimle 7/24 çalışıyoruz' dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'nın göreve gelmesiyle birlikte özellikle şehrin estetik görünümüne büyük önem Aksaray belediyesi, şehir girişleri, insanların dinlenebileceği devasa rekreasyon alanları, yeni çocuk oyun parkları, alt yapı, kadın aktivite merkezi, ulaşım, kapalı Pazar yerleri, kentsel dönüşüm, yeni sanayi projesi ve şehrin en önemli sorunlarından biri olan içme suyu projesinde önemli mesafeler kat etti.

Şehrin Yeni Yaşam Merkezi

Otopark kısmı tamamlanan proje toplamda, 21 bin 936 metrekarelik bir alana sahip. 3 katlı 8 bloktan oluşan eski terminal, yepyeni bir projeyle Aksaray'ın yeni değeri oluyor. 55 adet dükkan, 92 adet ofis, 400+230 araçlık otopark, mescit ve kafe gibi unsurların bulunduğu projenin 1.5 yıl gibi bir sürede bitirilmesi hedefleniyor.

Hanımların Yeni Gözdesi

Hanımların gönül rahatlığıyla vakit geçirebilecekleri, spor, hamam, sauna ve çeşitli sosyal etkinlikleri yapabilecekleri kadın aktivite merkezinin inşaatı bitme aşamasına geldi. En kısa sürede bitirilerek hanımlarımızın hizmetine sunulacak.

Şehir kimliğine dair bugüne kadar hiçbir çalışma yapılmayan Aksaray'da şehir girişleri başta olmak üzere şehrin birçok noktasına manevi ve kültürel değerleri simgeleyen anıt eserler yapıldı. Marka şehir olma yolunda ilerleyen Aksaray'da bu eserler büyük beğeni topladı.

Aksaray'a örnek bir dinlenme alanı

Cumhuriyet Mahallesinde 150 Bin Metrekare alan üzerine kurulan Genç Osman Parkı, yoğun iş temposunda yorulan Aksaraylıların hafta sonları dinlenebileceği, her yaş grubundan insanların çeşitli branşlarda spor yapmalarına imkan sağlayacak. Parka gelenler bir yandan doğada dinlenmenin, bir yandan da spor yaparken eğlencenin keyfine varacak.

İki yıl önce yapımına başlanılan parkta 2 adet Halı saha, 2 adet Basketbol saha, Voleybol sahasının yanında tenis kortunun ve spor aletlerinin de içinde yer aldığı Spor kompleksi, 100 metrekarelik soyunma kabini, çocuklar için oyun alanları, piknik ve barbekü alanlarıyla Aksaray örnek bir dinleme alanına sahip oldu.

Aksaray Ramazan'da bir başka güzel

Aksaray Belediyesi, rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif'in coşkulu yaşanması için Mahalle iftarları, tarihi mekanlarda teravihler, Ramazan Sokağı etkinlikleri, Somuncu Baba Külliyesinde İrfan Sohbetleri, ile dolu dolu geçiyor.

Birlik ve beraberliğin pekiştiği bir ay olan Ramazan ayında Aksaray da yardımlaşma duygularının en üst seviyeye ulaştığını belirten Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ramazan coşkusunun ve bereketinin şehrin her yerinde hissedildiğini söyledi. Yazgı ''Belediyeler, vakıflar veya hayırsever insanlar binlerce vatandaşa ulaşarak onları da bu coşkuya ortak ediyor. Rahmet, bereket ve kurtuluş ayı olan Ramazan Aksaray'da bir başka güzel yaşanıyor.'' İfadelerini kullandı.

Kültür Park'ta Ramazan Sokağı Etkinlikleri

Aksaray Belediyesi'nin her yıl gerçekleştirdiği Ramazan Sokağı Etkinliklerinin Ramazan ayı boyunca her akşam teravihten sonra Kültürpark'ta devam ettiğini vurgulayan Başkan Yazgı, sevilen sanatçıların konuk olduğu programlarda çocuklara yönelik Meddah, orta oyunu ve Hacivat&Karagöz gösterilerinin ilahiler ve Kur'an-ı Kerim tivaleti yer aldığını ifade etti.

Ramazan ayı ile birlikte Mehteran Marşı, Çapan Altındal'ın Kur'an-ı Kerim ziyafeti ve ilahi grubunun sema gösterileri ile başlayan programlara bugüne kadar; Grup Kardeşler İlahi Ekibi, Talha Uğurluel, Grup Şafak İlahi Ekibi, Hasan Dursun, Abdurrahman Önül, Mahmut Ulu, Güzel Sanatlar Lisesi Türk Müziği Topluluğu, İsmail Güney Aksaray İlahi Ekibi, Eşref Ziya, Akşemseddin İlahi Ekibi, Talha Bora Öge, Abdullah Beyhan, Mehmet Gökçe, Grup Tillo, Nüans Tasavvuf Ekibi, Konya Sema Grubu, Emin Olcay ve Uğur Işılak konuk oldu.

Farklı kesimleri iftarda buluştuk

Aksaray Belediyesi olarak şehirdeki Ramazan güzelliğine her yıl olduğu gibi bu yılda çeşitli programlarla katkı sağladıklarını belirten başkan Yazgı, toplumun çeşitli kesimleri ile de iftarda buluştuklarını dile getirdi. Ramazan ayının ilk günlerinde huzurevi sevgi evleri çocuk evleri ve kadın konukevi sakinlerini iftarda ağırlayan Başkan Yazgı ; engelli derneklerinin üyeleri şehit aileleri ve gaziler, okuma grubu ve haydi konuş bakalım münazarasındaki öğrenciler ile iftar programı düzenledik.

Yetimlere özel iftar

Her yıl Ramazan Ayı'nın 15'i olarak kabul edilen 'Dünya Yetimler Günü' münasebetiyle Aksaray Belediyesi, Aksaray'da yetimlere özel bir gün hazırladı. Uluslararası İnsani Yardım Vakfı (İHH)'nın da desteklediği programda yetimler, unutulmaz bir gün yaşadı. Yetimler ilk olarak Luna parka, çarpışan araba, dönme dolap, korku tüneli, atlıkarınca gibi istedikleri oyuncaklara bindiler. Ardından kendileri için hazırlanan iftar programına katıldılar. Son olarak da Ramazan sokağında kukla gösterileriyle doyasına eğlendiler.

Kardeş şehir'e 1 tır dolusu yardım

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, şehirdeki Ramazan güzelliğini kardeş şehir , Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Hilal Beldesine taşıdıklarını söyledi. Doğrudan veya dolaylı terör mağdurlarının olduğu Belde'de ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1 tır dolusu yardım paketi gönderildi

///////////////////////////

Somuncu Baba'da İrfan Sohbetleri

Foto- İrfan sohbetleri

Aksaray Belediyesinin Ramazan dolayısıyla her hafta Perşembe akşamı teravih namazı öncesi düzenlediği Somuncu Baba Külliyesi İrfan Sohbetlerinde İlahiyatçı Yazar Mahmut Ulu, Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Metin Çakar , Eğitimci Yazar Sait Çamlıca, İstoc Cami İmam Hatibi Kurra Hafızı Mustafa Kızılcaoğlu, Araştırmacı-Yazar Ramazan Kayan ve Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Ali Tel Kur'an-ı Kerim Tilavetleri ve sohbetleri ile vatandaşlara hitap ettiler.

///////////////////////

Sosyal kart muhtaç ailelerin yanında

Foto- sosyal kart

Aksaray Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Ramazan ayında da hiç geliri olmayan ihtiyaç sahibini rencide etmeyen ve tercih ettiği ürünü alma imkanı sağlayan Sosyal Kart ile büyük bir hizmet yaptı.

///////////////////////