Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.67
Gram Altın
2394.15
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Nur Çebi, gözünü çifte kupaya dikti!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, bu sezon Trendyol Süper Lig ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde zaferi hedeflediklerini ifade etti.
Nur Çebi, gözünü çifte kupaya dikti!
15 Eylül 2023 13:50:19
Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, bu sezon Trendyol Süper Lig ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde zaferi hedeflediklerini ifade etti.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Eylül sayısında Beşiktaş Dergisi'ne verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu.

Kulübün finansal sağlığına ve geleceğine odaklanan bir transfer stratejisi izlediklerini belirten Çebi, "Yeni transferlerimiz, her geçen gün takım içinde uyum sağlıyorlar ve Beşiktaş'ın özgün kimliğine katkıda bulunuyorlar. Transfer ettiğimiz oyuncuların değerini, rekabet ettiğimiz tüm arenalarda Beşiktaşlı taraftarlarımız göreceklerdir. Oluşturduğumuz bu kadronun sezon sonunda şampiyon olacağına inanıyoruz. Aynı zamanda UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde kupayı da kazanmak hedefimizdir." şeklinde konuştu.

Büyükekşi'ye yazdığı mektubu hatırlatı

Başkan Çebi ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Kurulu'nda sergilediği duruş nedeniyle TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye yazdığı mektubu hatırlatarak, "TFF Başkanı, mektubuma yanıt olarak Türk sporunun ağabeyi olarak, Beşiktaş'ı büyük bir saygıyla selamladıklarını ve Beşiktaş'ın köklü bir kulüp olduğunu vurgulayarak, camiamıza olan derin saygılarını ifade etti." şeklinde bilgi paylaştı.

ahmet-nur-cebi-1_cbb3fde5f0f39866702d311908c55966.jpg

Ahmet Nur Çebi kimdir?

Ahmet Nur Çebi, 29 Ekim 1959 tarihinde Trabzon'un Araklı ilçesinde doğan bir Türk iş insanıdır. Babası Yaşar Kaptan Çebi, 11. Kardemir Karabükspor başkanlığı yapmıştır.

Eğitim hayatına Karabük'te bulunan Ted Karabük Koleji'nde başlamış ve ilköğretim, ortaöğretim ve lise öğrenimini bu okulda tamamlamıştır. 1983 yılında Marmara Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olmuştur. İş dünyasına atılarak Kaptan Demir Çelik, Çebi Denizcilik, Nur Gemicilik, Çebi Enerji ve Martaş Liman Tesisleri gibi şirketlerin yönetim kurulu başkanlıklarını üstlenmiştir. Aynı zamanda Kaptan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevini sürdürmektedir.

Çebi'nin yöneticilik kariyeri, Beşiktaş Kulübü'nde de önemli bir rol oynamıştır. 2012-2018 yılları arasında Fikret Orman'ın başkanlığında Beşiktaş'ın asbaşkanlığını yapmıştır.

2019 yılında gerçekleşen olağanüstü kongrede Beşiktaş Kulübü Başkanlığı'na aday olmuş ve seçimi kazanarak başkanlığa seçilmiştir. Başkanlığı döneminde Beşiktaş, Süper Lig şampiyonluğu, 2021 Türkiye Kupası şampiyonluğu ve 2021 Türkiye Süper Kupa şampiyonluğu dahil olmak üzere önemli başarılar elde etmiştir.

Çebi'nin ikinci dönemi ise 2022 yılında gerçekleşen Beşiktaş olağan seçimli genel kurulunda başkan olarak yeniden seçildi. Aile yaşantısına gelince, evli bir adamdır ve üç çocuk babasıdır. Ayrıca İngilizce dilini de bilmektedir.