Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.63
Gram Altın
2392.07
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Beyşehir Gölü'nde yüzlerce metre ağ ele geçirildi

Beyşehir Gölü'nde, su ürünleri av yasağına rağmen balık avlamak için göl sularına serilen yüzlerce metre ağa el konuldu.
Beyşehir Gölü'nde yüzlerce metre ağ ele geçirildi
24 Nisan 2024 14:19:27
Beyşehir Gölü'nde, su ürünleri av yasağına rağmen balık avlamak için göl sularına serilen yüzlerce metre ağa el konuldu.

Beyşehir Gölü'nde balıkların üreme dönemi devam ettiği için 15 Mart'ta başlatılan su ürünleri avlanma yasağı devam ediyor. Yasağın sıkı denetimine öncelik veren Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, jandarma unsurlarından da destek alıyor. Müdür Hüseyin Özver'in de katıldığı denetimlerde, yasağa rağmen göl içine atılan avlanma amaçlı ağlar toplandı.

Toplam 5 bin metre uzunluğundaki ağlar ve av malzemelerine el konulurken, yasakları ihlal edenlere cezai işlem uygulandı. Beyşehir Gölü'nde yasadışı avlanmaya geçit verilmeyeceğine vurgu yapılırken, balıkların sağlıklı üreme dönemi geçirmesi ve nesillerinin korunması için çalışmaların sürdürüleceği belirtildi. Denetimler, haftanın 7 günü aralıksız olarak devam edecek.

Yasadışı avlanmaya geçit verilmeyecek

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Beyşehir Gölü’nde yasadışı avlanmaya geçit verilmeyeceğine vurgu yapılarak şöyle denildi:

"Gölümüzdeki balıkların sağlıklı bir üreme dönemi geçirmesi, nesillerinin korunması ve balık stoklarımızın azalmaması için, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaya devam edeceğiz. Beyşehir Gölü etrafındaki tüm karaya çıkış noktaları, sazlık alanlar, balık ve sülük avlak sahaları ekiplerimiz tarafından gözlem altında tutulmaktadır. 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında uygulanan av yasağı süresince denetimlerimiz haftanın 7 günü aralıksız olarak havadan, karadan ve teknelerimizle göl içerisinden yapılmaya devam edecektir."