Dolar (USD)
32.40
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2435.77
BIST 100
10082.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Biden'dan İran mesajı

ABD Başkanı Joe Biden, kendi başkanlığı döneminde İran'ın asla nükleer silah sahibi olamayacağını belirterek İsrail'e adeta güvence verdi.
Biden'dan İran mesajı
29 Haziran 2021 12:37:44
ABD Başkanı Joe Biden, kendi başkanlığı döneminde İran'ın asla nükleer silah sahibi olamayacağını belirterek İsrail'e adeta güvence verdi.

Kurallara uymadıkları belirlendi! Biden, 9 Temmuz'da görevinden ayrılacak olan İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile Beyaz Saray'da bir araya geldi ve ülkesinin İsrail'e sarsılmaz desteğini bir kez daha dile getirdi. Biden, İsrail'in yeni Başbakanı Naftali Bennett'ı da yakın zamanda ağırlamak istediğini kaydetti.

Biden ve Rivlin, Beyaz Saray'da basına kapalı gerçekleştirdikleri görüşme öncesi Oval Ofis'te gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Biden, "ABD Başkanı olarak, İsrail'e olan taahhüdümüz kati ve gerçektir. Her zaman söylediğim gibi, bir İsrail olmasaydı biz bir tane icat ederdik." ifadelerini kullandı.

Netanyahu ABD'yi tehdit etmişti

Netanyahu, İsrail başbakanı olduğu dönemde 'ABD'yle sürtüşme pahasına bile olsa' İran'ın nükleer silahlanmasına izin vermeyeceklerini söylemişti.

Netanyahu şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bunu 40 yıldır arkadaşım olan Joe Biden'a söyledim ve ona 'Anlaşma olsun ya da olmasın, İran'ın nükleer silahlanmasını engellemek için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz' dedim. Büyük dostumuz ABD ile sürtüşme ile varoluşsal tehdidi ortadan kaldırmak arasında bir seçim yapmamız gerekirse ki umarım bu olmaz, varoluşsal tehdit kazanır."