Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2439.84
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Biden'a Gazze protestosu: Sen soykırımcı bir diktatörsün Joe

11 Mart 2024 07:13:22
Atlanta'daki seçim mitinginde, ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e desteği nedeniyle sert eleştirilere maruz kaldı. Genç bir protestocu, Biden'a yüzüne karşı "Sen soykırımcı bir diktatörsün Joe. Çocuklar ölüyor. Binlerce Filistinli öldü." şeklinde tepki gösterdi.

Gazze Şeridi'ne yönelik yoğun saldırılar 7 Ekim'den bu yana aralıksız devam ediyor, bölgede büyük bir yıkıma neden olan işgalci İsrail'in katliamları dünyada geniş kitleler tarafından protesto ediliyor.

Son olarak ise her fırsatta işgalci İsrail'e sahip çıkan kendini Siyonist olarak tanıtan ABD Başkanı Joe Biden yoğun tepkilerin hedefi oldu.

On binlerce Filistinli katledildi

Biden, Atlanta'daki bir seçim mitinginde konuşurken dikkat çeken bir protesto ile karşılaştı. Konuşması sırasında bir Amerikalı genç, Biden'a "soykırımcı diktatör Joe" şeklinde hitap etti ve "On binlerce Filistinli katledildi. Çocuklar ölüyor." şeklinde tepki gösterdi.

Protesto sırasında, ABD Başkanı'nın korumaları genç protestocuyu hızla olay yerinden uzaklaştırdı. Ancak genç, zorla dışarı çıkarılırken "Filistin'e özgürlük" sloganları atmaya devam etti.