Dolar (USD)
32.31
Euro (EUR)
34.55
Gram Altın
2409.33
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

BİM'den zorunlu açıklama

BİM, zincir marketlere ilişkin medyada yer alan haberler üzerine zorunlu açıklama metni yayınladı.
BİM'den zorunlu açıklama
03 Aralık 2022 13:56:09
BİM, zincir marketlere ilişkin medyada yer alan haberler üzerine zorunlu açıklama metni yayınladı.

BİM'den yapılan zorunlu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yüksek indirim (hard-discount) modelinin ilk temsilcisi ve organize perakende sektörünün lideri olarak BİM A.Ş., ülkemizde enflasyonla mücadelenin açık ara en önemli aktörlerinden biridir.

Ülkemizin dört bir yanındaki mağazalarında her gün, ortalama 5,5 milyon vatandaşımız yüksek kaliteli uygun fiyatlı ürünlerimiz ile günlük ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Şirketimiz Türkiye'nin en büyük işverenlerden biri olarak yaklaşık 75.000 kişiye istihdam imkanı sağlamaktadır.

Bu gerçekler ortadayken, son dönemde artan biçimde değişik kişi ve çevreler tarafından, başta BİM A.Ş. olmak üzere organize perakende sektörünü, enflasyonun neredeyse sebebi olarak gösteren haksız ve mesnetsiz suçlamaların gündeme getirildiğine tanık oluyoruz.

Bu bakımdan , BİM A.Ş. olarak yüksek indirim modeli ve organize perakende işine ilişkin temel gerçekleri kamuoyunun dikkatine bir kez daha sunmayı bir görev olarak kabul ediyoruz:

  • BİM Mağazaları halihazırda müşterilerine çoğunluğu özel marka olan 850 ürün sunmaktadır. Bu çerçevede BİM A.Ş., oluşturduğu ölçek ekonomisi ile de enflasyonla mücadelede kilit bir rol üstlenmektedir.
  • Perakende satış fiyatımız, alış fiyatının üzerine operasyonel masrafların ve küçük bir kar oranının eklenmesi ile oluşmaktadır. BİM için bu oran brüt %17,5 civarındadır. Daha iyi anlaşılması için; 100 liraya alınan bir ürün 117,5 liraya satılmaktadır.
  • Kaldı ki, BİM, hükümetimizin döviz kurlarındaki spekülatif hareketlenmelerden kaynaklanan enflasyonla mücadelesine tüm imkanlarıyla destek olmuştur, olmaya da devam etmektedir ve edecektir.

Bütün bu gerçekler apaçık ortada iken, bir takım kanaat önderlerinin ve bazı medya mensuplarının, oda ve birlik başkanlarının kalkıp, BİM ile "fahiş fiyat" algısı arasında birliktelik kurmaya çalışması hiçbir biçimde kabul edilemez. Bu algıya sebebiyet verenlerle ilgili yasal haklarımızı saklı tutuyoruz.

BİM %71 oranında halka açık, binlerce yatırımcısı bulunan, her şeyi ile şeffaf kurumsal bir şirkettir.

Kamu yönetiminin, ülkemizin en değerli şirketlerinden biri olan BİM A.Ş.'nin itibarının, gündelik kaygılarla bu şekilde istismar edilmesine müsaade etmemesi gerektiğini düşünmekteyiz.

Değerli kamuoyunun bilgisine sunarız. Saygılarımızla."

1_b1b44eefe38a434ffdce7e351a72c312.jpg

2_b6b5dafd3021a59a7b942372d1309030.jpg