Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2401.16
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bir ses, bir tını, bir yalvarış... RÜYAM

Bir ses, bir tını, bir yalvarış... RÜYAM
18 Ekim 2018 00:01:00

AYKUT Kuşkaya’nın 10. albümü “Rüyam” sevenleriyle buluştu. 80’li yılların sonunda çeşitli albümlerde söz, beste ve yorumcu olarak yer alan Kuşkaya, 1995 yılında yönetmenliğini Mesut Uçakan’ın yaptığı “Ölümsüz Karanfiller” adlı filmin müziklerini besteleyip seslendirmesiyle müzik piyasasından adından söz ettirmeye başladı.

30. sanat yılı hediyesi

Sanat yaşamı boyunca kültür, sanat, müzikle içiçe olan ve sosyal sorumluluk projeleriyle yurtiçinde ve yurtdışında isminden bahsettiren Kuşkaya, 30. Sanat yılında sevenlerine “Rüya” gibi bir albüm hediye etti.

Aykut Kuşkaya, 10. albümü olan “Rüyam” ile kültür ve sanat dünyasına yeni bir soluk getirdi. “Rüyam” albümünde Kuşkaya bir ilki gerçekleştirerek, Barış Manço’nun enstrümantal eseri olan “Rüya”ya yazılan sözlerle şarkıya yepyeni bir boyut kazandırdı. Albümde Sezen Aksu’ya ait “Dua” eseri 25 yıl sonra yeniden yorumlanırken, “Dost’un evi gönüllerdir” diyerek çağlar ötesinden seslenen Yunus Emre’nin “Gönüller Yapmaya Geldim” ve “soğuğu sert yiğidi mert” beldenin yağız benizli şairi Yavuz Bülent Bakiler’in “Sen Sen Sen” yine sanatçı tarafından bu albüm için bestelendi.

Bağımlılığa dikkat!..

Toplumun kanayan yarası madde bağımlılığı konusunda yıllardır farklı sosyal sorumluluk projelerinde yer alan Kuşkaya, bu albümünde “Siz Yoktunuz” eseriyle özellikle gençler için bir farkındalık oluşturmayı amaçlamış.

2 yıllık emeğin ürünü

İki yıldır stüdyo çalışmaları devam eden “Rüyam” albümünde dokuz yeni eser, bir akustik versiyon var. Albümdeki tüm eserlerin düzenlemeleri, aynı zamanda albümdeki iki esere söz ve beste veren Fatih Ihlamur tarafından gerçekleştirilmiş.

Yapımını Nüvaz Müzik’in üstlendiği “Rüyam” albümü, bir ses, bir tını, bir yalvarış, bir sevi, bir hüzün, bir içten dokunuş ve farkındalığı ile müzik severlerin beğenisine sunuldu. (SABRİ GÜLTEKİN)