Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2454.33
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Birlik ve beraberliğimiz devam etmeli

Stratejist yazar Taner Akkuş, FETÖ'cü darbe girişiminin milletimizin birliğiyle püskürtülmesi sonrası anlamlı ve bir o kadar manidar bir çağrıda bulundu.
Birlik ve beraberliğimiz devam etmeli
19 Temmuz 2016 12:35:00
Stratejist yazar Taner Akkuş, FETÖ'cü darbe girişiminin milletimizin birliğiyle püskürtülmesi sonrası anlamlı ve bir o kadar manidar bir çağrıda bulundu.

15 Temmuz gecesi Türk milleti tarihte eşi benzeri az görünen hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Milletin her kesiminin ortak duruşuyla sonu büyük katliamlara varabilecek kalkışma çok ucuz atlatıldı.

Sanatçısından politikacısına, Alevisinden Sünnisine hemen hemen toplumun tüm bileşenleri birlik içinde kökü Pensilvanya'ya dayanan FETÖ'cü kalkışmayı telin etti. Tepki gösterdi, meydanlara aktı, akmaya da devam ediyor. Milli iradeye karşı yapılan bu kalkışma sırasında oluşan birlik ve beraberliğin devamı için Stratejist-yazar Taner Akkuş'tan bundan sonrasında böylesi bir vahşilikle karşılaşılmaması için de birlik ve beraberliğin devamı çağrısında bulundu.

BİRLİK VE BERABERLİK DEVAM ETMELİ

Bu birliğimizin devamı ve dağılmasına asla izin verilmemeli diyen Akkuş sözlerini şöyle sürdürdü; 'Ülkemizin karşı karşıya kaldığı 'haince bir planla yapılan darbe girişimi' toplumsal birlik ve beraberlik ile amacına ulaşılması engellendi. Türk toplumunun özlemle ihtiyaç duyduğu kardeşlik ve birlik ortamını; darbe girişimini milletimizin el ele vererek manevi bir dayanışma içinde atlatmasıyla buldu.

Bu bağlamda; birliği ve beraberliği sağlayan darbe girişiminin püskürtülmesi sonrasında birden fazla anlamlar çıkarılması gerekir ki aynı zamanda sağlanan anlam yüklü bu birliğin ve bu dayanışmanın sürdürülmesi gerekmektedir' dedi.

ZİYARETLER YAPILMALI

Farklı partilerden ve düşüncelerden siyasi ve bürokratik kimlik sahipleri ailece birbirlerine 'nezaket ziyaretleri' yapmalı diyen Akkuş sözlerine şöyle devam etti; Siyasi partiler önem arzeden il ve ilçelerde Türk bayrakları altında 'birlik mitingleri' yapmalı..

Meclisteki parti liderlerinin eşleri bir araya gelip el ele birlik duruşu sergilemeli ve kanaatlerine her düşüncenin saygı duyacağı farklı etnik kökenlerden oluşan ortak bir konsey kurulmalı' önerisinde bulundu.

BİRLİĞİ VE KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİRİCİ TOPLUMSAL ORGANİZASYONLAR YAPILMALI

Toplumun yorgunluğunu ve yaşadığı zor günleri unutturmak amaçlı sosyal aktivitelerle motive edici etkinlikler düzenlemeli diyen Akkuş sözlerini şöyle noktaladı;

'Sivil toplum kuruluşları, Sendikalar ve Yerel yönetimler bir çatı altında, beraberliği simgeleyen kültürel etkinlikler düzenlemeli... Bu birliği ve kardeşliği sembolize eden motivasyon içerikli organizasyonları da aynı anda tüm basın ve tüm medya ortak yayınlamalı' açıklamasında bulundu.