Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Brent petrolün varil fiyatı 87,17 dolar oldu

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda ​​​87,17 dolardan işlem görüyor.
Brent petrolün varil fiyatı 87,17 dolar oldu
20 Mart 2024 10:11:07
Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda ​​​87,17 dolardan işlem görüyor.

Dün 87,7 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 87,38 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.48 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,24 düşüşle 87,17 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 82,48 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatları, dün arz endişelerinin etkisiyle son 4 ayın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından yatırımcıların kar satışlarına yönelmesi ve ABD dolarının değer kazanmasıyla bugün bir miktar düşüş kaydetti.

Piyasalarda gözler bugün ABD Merkez Bankasının (Fed) para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarına çevrildi. Piyasa oyuncularının karar öncesinde temkinli duruşu fiyatların aşağı yönlü hareketini destekliyor.

Fed'in bugün ve mayısta yapacağı toplantılarda politika faizini sabit bırakmasına kesin gözüyle bakılırken, haziran ayı, ilk faiz indirimi için en güçlü ihtimal olmayı sürdürüyor.

Bu durum, doları diğer para birimleri karşısında desteklerken, dolar endeksi şu sıralarda 103,5 seviyesinde bulunuyor. ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kazanması yatırımcıların petrol talebi iştahını azaltarak fiyatların aşağı yönlü hareketlerini destekliyor.

Öte yandan, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'nin ticari ham petrol stoklarındaki düşüş öngörüsünün ülkede talebin güçlü seyrettiği algısını güçlendirmesi ise fiyatlardaki düşüşü kısıtlıyor.

Amerikan Petrol Enstitüsü, ABD'nin ticari ham petrol stoklarının geçen hafta bir önceki haftaya göre 1 milyon 519 bin varille beklentilerin aksine azaldığını öngördü. Piyasa beklentisi stokların 77 bin varil artacağı yönünde.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) resmi petrol stok verilerini bugün açıklayacak.

Stoklarda art arda ikinci hafta düşüş öngörüsü durgun geçen kış döneminin ardından ülkede yakıt talebinin arttığına işaret ederken, küresel petrol arzının sıkılaşacağı endişelerini de besliyor.

İsrail-Filistin çatışması ve Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin gelişmeler de fiyatları destekleyici unsur olmaya devam ediyor.

Brent petrolde teknik olarak 87,31 ile 87,54 dolar aralığının direnç, 87,08 ile 86,85 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Ekonomi haberleri, bir ülkenin veya bölgenin ekonomisiyle ilgili önemli gelişmeleri, olayları ve verileri içeren haberlerdir. Bu tür haberler, ticaret, iş dünyası, finans, para politikaları, piyasalar, işsizlik, enflasyon, büyüme, yatırım fırsatları ve daha birçok ekonomik konuyu kapsar. Ekonomi haberleri, ekonomik açıdan önemli olan ve halkı etkileyen olayları izleyicilere iletmeyi amaçlar. Ekonomi haberlerinin içeriği çeşitlilik gösterebilir. İş dünyasındaki büyük şirketlerin karlarını veya zararlarını, devletlerin ekonomi politikalarını, merkez bankalarının faiz oranlarını, piyasa endekslerinin değerlerini ve uluslararası ticaretin durumunu içerebilir. Ekonomik veriler ve analizler, yatırımcılar, iş insanları, politika yapıcılar ve genel halk için büyük bir öneme sahiptir. Ekonomi haberleri, genellikle güncel ekonomik verilerin sunumu, analizi ve uzman yorumlarını içerir. Örneğin, işsizlik oranları, büyüme rakamları, cari hesap dengesi, döviz kurları ve faiz oranları gibi ekonomik göstergeler, ekonomi haberlerinin temelini oluşturur. Ekonomi haberleri, yatırımcıların, tüketicilerin ve iş sahiplerinin ekonomik kararlarını bilinçli bir şekilde alabilmeleri için önemlidir. Bu haberler, ekonomik dalgalanmaları tahmin etme, finansal piyasalarda yatırım yapma ve iş stratejilerini şekillendirme konularında rehberlik eder.

Ekonomideki Güncel Haberler

Ekonomi haberleri, iş dünyasındaki profesyoneller, yatırımcılar ve genel olarak ekonomiye ilgi duyan herkes için önemlidir. Güncel ekonomi haberlerinin takip edilmesi, ekonomik trendleri anlama, yatırım kararları verme ve finansal gelecek planlama konularında yardımcı olabilir. Bu tür haberler, dünya genelindeki ekonomik büyümeyi, döviz kurlarındaki dalgalanmaları, şirket karlarını, ticaret anlaşmalarını, enerji fiyatlarını, işsizlik oranlarını ve daha birçok ekonomik göstergeleri içerebilir. Ekonomideki güncel haberler, hükümet politikalarının ve merkez bankası kararlarının ekonomiye etkilerini de inceleyebilir. Özellikle iş dünyasında faaliyet gösterenler için bu tür haberler, iş stratejilerini belirleme ve rekabetçi bir avantaj elde etme konularında hayati bir rol oynar.

En Çarpıcı Ekonomi Haberleri Milat'ta

Ekomide yaşanan tüm gelişmeleri yakından takip etmek hem yatırımcı hem de tüketici açısından oldukça önemlidir. Ancak ekonomi haberlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli husus haberlerin doğru kaynaktan elde dilmesidir. Ekonomide yaşanan tüm gelişmeleri eksiksiz ve doğru şekilde Milat gazetesi üzerinden takip edebilirsiniz.