Dolar (USD)
32.46
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2436.06
BIST 100
9906.99
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bu nasıl suç!

Gazeteci Şükrü Sak'ın 2016'da yazdığı bir yazıdan dolayı CHP eski milletvekili Eren Erdem'in açtığı davada verilen karar kafaları karıştırdı.
Bu nasıl suç!
18 Aralık 2020 01:00:00
Gazeteci Şükrü Sak'ın 2016'da yazdığı bir yazıdan dolayı CHP eski milletvekili Eren Erdem'in açtığı davada verilen karar kafaları karıştırdı.

GAZETECİ yazar Şükrü Sak’ın, CHP eski Milletvekili Eren Erdem ile ilgili yazdığı bir yazıdan dolayı yargılanmasının yankıları devam ediyor. Sak, Eren Erdem’e, hakaret ettiği gerekçesi ile 14 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ankara 22. Asliye ceza Mahkemesi’nde, 26 Kasım’da tekrar görülen dava 15 Şubat 2021 tarihine ertelenmişti. Son duruşmada, Eren Erdem, Şükrü Sak’tan şikayetçi olduğunu ve cezalandırılmasında ısrar etmişti. .


Çok ince hesaplar!

Konu ile ilgili Milat'a açıklamalarda bulunan Şükrü Sak; bu davayla kendisine bir kumpas kurulduğunu söyledi. 2016 yılında yazdığı bir haber-makaleden Eren Erdem'in kendisine dava açmasına çok şaşırdığını belirten Şükrü Sak, "Gazeteci Emre Erciş'in “ailecek görüşürüz" dediği Erdem’le ilgili önemli ifşaatlarını konu alan bir yazıydı. Yani davaya konu olan sözler benim sözlerim değildi. Ben, Erciş'in sözleri üzerinden bir yorum yapmıştım. Bu nasıl suç olabilir" dedi.


Erciş suçsuz ben suçlu!

14 ay hapis cezası verilen yargılamada, söz konusu “hakaret ifadelerinin” Emre Erciş’e ait olduğunun kabul edildiğini hatırlatan Şükrü Sak, "Buna rağmen, benim de o ifadelere “iştirak ettiğim” gerekçesiyle ceza alıyorum. Ama, Erciş aleyhine açılan bir dava yok. Eren Erdem, "aile dostu" Erciş’e dava açmıyor, Erciş'in söylediklerini yazan ben suçlu kabul ediliyorum, bu nasıl olabilir!" diye konuştu.


kupür


21 sene öncesine!

Sak ayrıca, 28 Şubat sürecinde almış olduğu bir cezanın, bu davada “mükerrir gerekçesi” sayılmasının da hukuka aykırı olduğunu ifade ediyor. Kararda, “Sanığın savunmasına itibar edilmemiştir” denildiğini de aktaran Şükrü Sak, "Madem benim savunmama itibar edilmeyecekti, o halde neden savunmamı aldılar. Aldılarsa beni nasıl suçlu gösterdiler!. İnanılır gibi değil. Bu bir hukuk garabetidir. Bunun mutlaka ama mutlaka düzeltilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Erçiş neler söyledi!

Şükrü Sak, davayla ilgili bir başka garipliği de şöyle anlattı: "Ben bu davaya “Eren Erdem’in ince ağlarla ördüğü kumpas davası” diyorum. Erciş diyor ki 'Eren Erdem bana dava açamadığı için Şükrü Sak’a açtı... Eğer bana dava açsaydı elimdeki bir çok bilgi ve belgeyi mahkemede açıklardım.' Mahkeme, Erciş'in bu sözlerini neden dikkate almadı?"