Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2393.21
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Bulutlar Çetesi' suç örgütü çökertildi!

13 Ekim 2023 08:35:43
"İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 8 ilde eş zamanlı gerçekleşen "Kafes Operasyonları" sonucunda "Bulutlar Çetesi" suç örgütünün başarılı bir şekilde etkisiz hale getirildiğini duyurdu."

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 8 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "Kafes Operasyonları" kapsamında "Bulutlar Çetesi" adıyla bilinen suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden operasyona ilişkin bilgi veren Bakan Yerlikaya şu açıklamaları yaptı:

Tekirdağ merkezli 8 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "Kafes Operasyonları" sonucunda "Bulutlar Çetesi" olarak bilinen suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sırasında toplam 25 şüpheli şahıs yakalandı.

Halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine, çetelere nefes aldırmayacağımızı kamuoyuna duyurmak isterim.

KOM Başkanlığı koordinesinde, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyon, Özgür Bulut'un liderliğini yaptığı "Bulutlar" olarak bilinen organize suç örgütü üyelerine yönelik yapıldı.

Operasyon, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Örgütün Faaliyetleri Kapsamında Kasten Yaralama, Nitelikli Yağma, Şantaj ve Rüşvet suçlarını işlemek suretiyle suç örgütünün eğlence mekânlarından haksız kazanç sağladığını, örgüt üyelerinin vatandaşları silahla yaralayarak huzuru bozduğunu ve nüfuz elde etmeye çalıştığını, sözde arabuluculuk yaparak örgüte maddi menfaat sağladığını tespit etti.

Çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi

Operasyonlar sırasında 9 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Bu cesur operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyor, dualarımız sizinle. Hiçbiri, Yüce Türk Adaleti'nden kaçamayacak. Günün her anında, şafak sökerken de, gün batarken de, her zaman enselerindeyiz.