Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2433.14
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Büyük Taarruz 2. Uluslararası Kısa Film Festivali'nin açılışı yapıldı

Bu yıl ikincisi düzenlenen Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Ayfonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın katılımıyla başladı.
Büyük Taarruz 2. Uluslararası Kısa Film Festivali'nin açılışı yapıldı
25 Ekim 2023 15:34:03
Bu yıl ikincisi düzenlenen Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Ayfonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın katılımıyla başladı.

Başta gençler olmak üzere her yaştan coşkulu bir kalabalığın katıldığı törende, açılış konuşmalarında festivalin bu yılki teması olan ‘direniş’ vurgusu öne çıktı. “29 Ekim’den 15 Temmuz’a Zor Zamanda Direnmek” olarak belirlenen bu yılki temaya uygun programın tanıtıldığı törende, Ahmet Yenilmez’in “Korkma” isimli Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler aktardığı tiyatro oyunu sahnelendi.

Sanat yoluyla direniş

Açılış konuşmasında Kurtuluş Savaşı’nda büyük bir direnişe imza atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarından bahseden Vali Yiğitbaşı, bugünlerde Gazze’de yaşanan insanlık dramının Kıbrıs’ta da yaşandığını hatırlattı ve bu direnişin sanat yoluyla aktarılmasına vurgu yaptı.

Konuşmasında, Kıbrıs’la tek millet iki devlet olduğumuzu, Azerbaycan’la tek millet üç devlet olduğumuzu ve diğer Türk devletleriyle de tek millet 7 devlet olduğumuzu söyleyen Ersin Tatar, birlikten kuvvet doğacağını ifade etti. Festivale katıldığı için memnuniyetlerini ifade eden Tatar, tarihten gelen varlığımızın alt yapısını gösteren kültürümüze, sanatımıza ve sanatçılarımıza çok değer vermemiz gerektiğinin altını çizdi.

Filistin oyunu festivalde

Ünlü oyuncular, başarılı yönetmen, yapımcı ve senaristlerin söyleşileriyle devam edecek olan festivale özellikle üniversite gençleri büyük ilgi gösteriyor. Sinemanın ne kadar etkili bir dil olduğunu özel temasıyla da vurgulayan kısa film festivalinde Gazzelilerin direnişini anlatan belgeseller de yayınlanacak. Dört gün boyunca sadece Afyonkarahisar’ın merkezinde değil, tüm ilçelere yayılan festivalde, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da cezaevlerinde film gösterimi yapılıp, oyuncu söyleşisi yer alacak. 27 Ekim Cuma akşamı gerçekleşecek ödül törenin ardından ise Nurdan Albamya İnce’nin “Filistin Hakkında Konuşmalıyız” tiyatro oyunu seyirciyle buluşacak.

122 ülkeden film katıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayesinde, Afyonkarahisar Valiliği ev sahipliğinde, Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği, Afyon Belediyesi, Kocatepe Üniversitesi, Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla düzenlenen festivale 122 ülkeden 2 bin 876 film katıldı. Hepsi birbirinden kıymetli ön jüri tarafından belirlenen 22 film yarışma seçkisine katılmaya hak kazandı. Ödül için yarışacak filmlerden “29 Ekim’den 15 Temmuz’a Zor Zamanda Direnmek” temasına uygun bir yapım ise Büyük Taarruz Özel Ödülü’ne layık görülecek.