Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başkan Erdoğan: Ekonomimiz üst üste 14 çeyrektir büyüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye ekonomisi geçen yıl depreme ve diğer olumsuzluklara rağmen yüzde 4,5 büyüyerek çok önemli bir başarıya imza attı." dedi.
Başkan Erdoğan:  Ekonomimiz üst üste 14 çeyrektir büyüyor
29 Şubat 2024 15:30:00
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye ekonomisi geçen yıl depreme ve diğer olumsuzluklara rağmen yüzde 4,5 büyüyerek çok önemli bir başarıya imza attı." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Aydın Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Milletvekili seçimlerinde yüzde 40 oranında bir destek verdi. Bu bizim aramızdaki bağdan çok uzak. 31 Mart'ta Aydın'dan Büyükşehir ve ilçeleriyle müjdeli haber bekliyoruz.

Az önce sordum meydanda durum nedir? "Katılım 52 bin kişi" dediler. Bu 31 Mart günü sandıkları patlatmaya geliyoruz demektir. 31 Mart akşamı Aydın ve ilçelerinde müjdeli haberler bekliyoruz. Aydın bize Aydın Menderes'in emanetidir.

Bugün açıklanan 2023 yılı büyüme rakamları hamdolsun oldukça iyi geldi. Türkiye ekonomisi geçen yıl depreme ve diğer olumsuzluklara rağmen yüzde 4,5 büyüyerek çok önemli bir başarıya imza attı. Hani ekonomi kötüydü, ekonomi kötüye gidiyordu? Böylece ekonomimiz üst üste 14 çeyrektir büyüme başarısı gösterdi. Bu oranla Avrupa Birliği ülkeleri arasında en çok büyüyen ülke olduk. Gayri safi yurtiçi hasılamız 1 trilyon 119 milyar dolarla ilk kez 1 trilyon dolar sınırın üzerine çıktı. Muhalefet hani yandık, bittik, öldük diyordunuz, ne oldu? Aydın 31 Mart akşamında bu muhalefete dersini verecek ben size inanıyorum.

Bugüne kadar yaptıklarımızla beraberce atlattığımız badirelerle, geleceğe yönelik yol haritamızla hep sizlerin huzurunda olduk. Milletimize asla yalan söylemedik, yapamayacağımız işin sözünü vermedik. Sözünü verdiğimiz her işi yapmak için de canla başla çalıştık, çabaladık. Hiç şüphesiz eksiklerimiz olmuştur ama asla milletimizin karşısında başımızı eğecek yalanımız, hele hele ihanetimiz asla vaki değildir. 31 Mart seçimleri için sizlerin karşısına çıkarken arkamızda 21 yıllık eser ve hizmet karnemiz, önümüzde elhamdülillah Türkiye Yüzyılı şehirlerini inşa etmek için gerçek belediyecilik sözümüz var.

VF kat sağ