Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Celtic tribünlerinden Filistin'e destek geldi!

08 Ekim 2023 11:49:05
Celtic, İskoçya Premier Lig'in 8. haftasında Kilmarnock'u ağırladığı maçta tribünlerinde Filistin bayraklarını göndere çekti.

İskoçya Premier Lig'in 8. haftasında Celtic, Kilmarnock'u ağırladığı mücadeleyi 3-1'lik skorla kazandı. Celtic Park'ta gerçekleşen maçın öne çıkan bir diğer olayı ise Celtic taraftarlarının Filistin'e destek amacıyla "Özgür Filistin" pankartları ve Filistin bayrakları açmalarıydı.

Celtic takımı uzun yıllardır Filistin'e verdiği destekle tanınıyor ve bu maçta da bu desteği göstermek amacıyla Filistin bayrakları açıldı. Daha önceki maçlarda da benzer şekilde Filistin bayraklarıyla dayanışma gösteren Celtic, bu duyarlılığını bir kez daha tribünlerinde sergiledi.

Maçın oynandığı gün, Hamas'ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" adını verdikleri kapsamlı bir saldırı başlattıklarını duyurmuştu. Gazze'den İsrail'e binlerce roket fırlatılırken, silahlı gruplar Gazze'deki yerleşim bölgelerine girmişti.

İsrail ordusu da bu saldırılara karşılık onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ni hedef almıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 232 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1697 kişinin yaralandığını açıklamıştı.İsrail ordu radyosu ise Hamas'ın silahlı kanadının başlattığı saldırılarda şu ana kadar 250 İsraillinin öldüğünü ve ülke genelinde 1100'den fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.