Dolar (USD)
32.20
Euro (EUR)
34.59
Gram Altın
2406.08
BIST 100
10267.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Cem Toker: Kılıçdaroğlu'nun derdi aday olmaktı

03 Ağustos 2023 10:32:30
Sözcü TV'de Dört Çarpı Dört programına konuk olan LDP Eski Genel Başkanı Cem Toker, Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirirken muhaliflerin yüzü düştü. Muhalefette seçim yenilgisinin ardından kriz sürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aldığı hezimetin ardından koltuğu 'değişim' çağrılarıyla sallanıyor.

Kılıçdaroğlu'na seçim döneminde destek verenler, bugün koltuğu bırakması için eleştirel açıklamalarına devam ediyor.

O isimlerden biri olan LDP Eski Genel Başkanı Cem Toker, Sözcü TV'de Dört Çarpı Dört programında Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

'Kemal bey için mühim olan Cumhurbaşkanı adayı olmaktı'

İttifakın doğru ancak adayın yanlış olduğunu belirten Toker şöyle dedi:

"İttifak doğruydu, adaydı yanlış olan. Çatı adayının soldan oy alabilecek sağ kökenli bir aday olmasının kazanma şansının çok daha yüksek olacağını ben de dahil birçok kişi dile getirdi. Ama Kemal bey için mühim olan Cumhurbaşkanı adayı olmaktı.

'Ona buna vekillik dağıttı'

Onun 5 ona, 5 ona, 10 ona vekil dağıttı. Bütün derdi 3. kez aday olayım ve seçimi kazanayım. Meclis aritmetiği Kemal bey için hiç önemli değildi. Yeter ki tabanım cumhurbaşkanlığı seçiminde beni desteklesin zihniyetiyle bu noktaya geldiğini düşünüyorum."

Bir daha asla Kemal'e oy yok

Bir daha asla Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini de sözlerine ekleyen Toker, "o yüzde 48'in içinde benim de iki oyum var. Ama bir daha asla olmayacak. Benim gibi pek çok insan var. Bir anket yaptırıp da 'hala bu zihniyette devam edelim. Bu söylemlerle devam edelim' mi diyorsunuz? Çünkü olmuyor yani. " diye konuştu.

Baba oğul saltanat savaşı

CHP'de koltuk savaşları sürerken, 8'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilirse kamuoyuna cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını duyurduğu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise seçimden sonra CHP Genel Başkanlığına göz dikti.

Gizli toplantıların ve ses kayıtlarının afişe edilmesine kadar varan "değişim" mücadelesinde Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanlık koltuğunda kalacağının mesajını sıklıkla dile getirirken, Ekrem İmamoğlu tarafı da CHP liderini koltuktan indirmek için bütün gücüyle çaba gösteriyor.

mustafa-sarigul-1r9kcover-1_1f9396ff846e7148f15e9b1a02668fe3.jpg

Sarıgül'den imalı sözler

Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 2024 yerel seçimlerinde İBB adayı yapılacağı da konuşulan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Haber Global'deki bir programda ses getiren açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun yanında duran Sarıgül, "Gün, vefalı olma günü. Gün, birlik beraberlik günü. Gün, genel başkanımızın yanında dimdik durma ve kendisine destek verme günü" dedi.