Dolar (USD)
32.45
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2433.30
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

"Çetinler" suç örgütü çökertildi: 109 şahıs yakalandı

20 Mart 2024 08:17:53
İstanbul merkezli olarak yürütülen "Mahzen-15" operasyonunda, "Çetinler" adı verilen organize suç örgütü çökertildi. Operasyon kapsamında, örgüt liderlerinin de bulunduğu toplamda 109 şahıs gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar hakkında bilgi verdi. Yerlikaya, İstanbul merkezli olarak Kocaeli, İzmir, Bursa, Samsun, Diyarbakır ve Erzincan'da gerçekleştirilen "Mahzen-15" operasyonlarında "Çetinler" adıyla bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini aktardı. Operasyonlar neticesinde örgüt elebaşlarının da aralarında bulunduğu 109 şüphelinin yakalandığını belirtti.

7 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Şüphelilerin, uyuşturucu madde ticareti, kasten öldürmeye teşebbüs, silahla yaralama, işyeri kurşunlama ve yağma suçlarını işledikleri tespit edildi. Operasyonlarda 7 adet ruhsatsız tabanca, 4 kilogram metamfetamin, esrar, bonzai, kokain ve uyuşturucu hap ile birlikte çok sayıda şarjör, fişek ve Türk lirasına el konuldu.

Bakan Yerlikaya, paylaşımında, "İstanbul Başsavcılığımızı, Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.