Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP Genel Başkanı Özel, "CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı"nda konuştu

Özel, parti genel merkezinde düzenlenen Yerel Yönetimler Çalıştayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, yeni bir dönemde olunduğunu belirterek Ramazan Bayramında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil olmak üzere 18 siyasi parti lideriyle bayramlaştığını söyledi.
CHP Genel Başkanı Özel, "CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı"nda konuştu
20 Nisan 2024 15:03:04
Özel, parti genel merkezinde düzenlenen Yerel Yönetimler Çalıştayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, yeni bir dönemde olunduğunu belirterek Ramazan Bayramında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil olmak üzere 18 siyasi parti lideriyle bayramlaştığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştireceğini belirterek, "İlerleme sağlayacağımıza, öncelikle toplumdaki kutuplaşmayı kırmak için bir adım atacağımıza, sonra toplumun yararına çok önemli işlerde birlikte mesafe alabileceğimize yürekten inanıyorum." dedi.

Türkiye ekonomisinin yüzde 80'ine yerel yönetim hizmeti verdiklerini ve Türkiye'nin çok büyük sıkıntı içinde olduğunu bildiren Özel, "O coğrafyada milletin yetki verdiği iki kişi var. Birisi genel yönetim yetkisini kullananlar, diğeri yerel yönetim yetkisini kullananlardır. Bu iki yapının çatışması, sürtüşmesi, kapışması millete kaybettirir. Yurt dışından bulunmuş hazır fonların, Türkiye'de hizmete sunulmaması, bir inadın kurbanı edilmesi milletimize kaybettirir. Millet böyle hataları affetmez." diye konuştu.

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştireceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Sizlerin masalarda çalışarak ortaklaştıracağınız taleplerden ajandamızda olması gereken önceliklileri, parti meclisimizin, MYK'mızın, parti grubumuzun bize toplam siyaset üzerinden yaptığı okumaları billurlaştırıp, gündemimizi oluşturup, nezaketle talepte bulunup bir yüz yüze görüşme gerçekleştireceğiz. Ben ilerleme sağlayacağımıza, öncelikle toplumdaki kutuplaşmayı kırmak için bir adım atacağımıza, sonra toplumun yararına çok önemli işlerde birlikte mesafe alabileceğimize yürekten inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, güçlü kaslarımız var."

- "Her geçen gün iktidara yürüdüğümüzün bilinciyle davranmak durumundayız"

Tüm muhataplarına "Türkiye'de ana muhalefet partisi, yurt dışına çıktıklarında ise Türkiye'nin partisi olduklarını" söylediğini anlatan Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin yetkinlikleriyle, siyasi akrabalıklarıyla, etki alanlarıyla, liyakatli kadrolarıyla bu ülkenin dış politikasına da iç politikasına da ekonomisine de yapabileceği katkıları açıklıkla paylaşmak, bu milletin yararına sunmak, o hizmeti yapmak ve görünür kılmak, yeni süreçte, yeni siyasi hattımızın olmazsa olmazlarıdır." dedi.

Yerel seçimlerin bittiğini, elde ettikleri başarının 20 gün tadını çıkardıklarını ancak bundan sonra CHP örgütünün sürekli seçim motivasyonuyla çalışmak zorunda olduğunu vurgulayan Özel, "Yerel seçimlerin 20. gününde değiliz, genel seçimlerin 20. günündeyiz. Her geçen gün iktidara yürüdüğümüzün bilinciyle, ciddiyetiyle ve sorumluluğuyla davranmak durumundayız. Milletimiz birilerine sarı kart gösterirken bize biraz önce bahsettiğim krediyi tanımış, 4 yıl boyunca 'Sizi izleyeceğim ve kararımı vereceğim.' demiştir." ifadelerini kullandı.

Yerel seçim propaganda sürecinde AK Partiliden de MHP'liden de oy istediğini dile getiren Özel, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Önemli bir miktar AKP ve MHP seçmeninin evde durduğu, oya gitmediği ve protesto ettiği doğrudur. Ama çok önemli bir miktarda seçmenin, Türkiye İttifakı'nın siz değerli adaylarına oy verdiği de ortadadır. Bu seçmene seçimden sonra 'Bu bir yerel seçim' deyip erken seçim çağrısı yapmak, bu seçmenle kurduğumuz akdi bozmak demektir. Bir erken seçim talebi olacaksa o şöyle olacaktır, sarı karttan anlamayıp ikinci sarı kartı arananlar var. Örneğin, MHP. 'Bizimkiler CHP'ye oy vermedi.' diyor. Niye? Bal gibi bütün sonuçlar ortada. Çünkü bizim gibi bakmıyor. Biz 'Bize verilen oylar değerlidir, başımızın üstündedir, hak edeceğiz ve kalıcılaştırmak istiyoruz.' diyoruz. Biz görüyoruz o oyu. Belki de emanettir. İhanet etmezsen burada kalır. Ama o daha ilk günden, daha geçen seçim kendisine oy vermiş seçmene 'Sen CHP'lisin. Sen oralı oldun artık. Sen hainsin' diyor. Hepimize diyordu ya sıra yıllardır oy aldığı seçmene geldi. İlk oy vermediğinde hain ilan ettiler. 'Bizden değildir' diyor. Tayyip Erdoğan'ın da ilk başlarda mektubu doğru okuyup şimdi martaval okuması, tam olarak buna işarettir. Biz gelene 'Hoş geldin' derken onlar gideni kendinden saymamakta ve görmezden gelmeye çalışmaktadırlar. Varsın öyle yapsınlar. Varsın milletin mesajını almasınlar. Millet, mesajı almayanlara da mesajı doğru okuyup gereğini yapanlara da diyeceğini bilir."

- "Kepez Belediye Başkanımıza uygulanan hukuki değil, düpedüz siyasidir"

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'e yapılanın da haksızlık olduğunu söyleyen Özel, insanların can veya mallarına zarar gelmesinde sorumluluğu olan kamu görevlilerinin soruşturulmalarını, kovuşturulmalarını ve cezalandırılmalarını hep savunduğunu ve aynı noktada olduğunu kaydetti. Özel, denetimlerin bakanlıktan onaylı şirket tarafından yapıldığını, Kocagöz'ün 2023'te o şirketteki görevinden ayrıldığını, sonrasında yeniden bakım ve denetimlerin gerçekleştirildiğini, hakkındaki tutuklama kararının hukuki olmadığını söyledi.

Bundan sonraki süreçte kalkınma belediyeciliğiyle şehirleri dirençli ve güvenli hale getireceklerini, ucuz, etkin ve sürdürülebilir belediye hizmetleri vereceklerini ifade eden Özel, temel hizmetlerde hiçbir kusur yapmayacaklarını, sosyal belediyecilikte kendi rekorlarını kırmaya devam edeceklerini ve yepyeni vizyon projeleriyle Türkiye'deki kentlerin önlerini açacaklarını anlattı.

Kent lokantaları, askıda fatura, halkın bakkalı gibi projeleri standart hale getirip her tarafa yaygınlaştıracaklarını bildiren Özel, "Hem partinin yönetim mimarisini hem parti yönetim şeklini bir reforma tabi tutacağız. Sizlerle uyumlu, sizlerle konuşan, etkileşen, doğru yöneten ve yönlendiren, destek olan ve yaptıklarınızı doğru anlatıp hak ettiğiniz teveccühü görmenizi sağlayan devasa bir yapıyı seçim dönemindeki gibi bilimsellikle, profesyonellikle siyaset tecrübesini birlikte harmanlayarak yöneteceğiz." dedi.

- Mor Bayrak projesi

Özel, istihdamda liyakati esas alacaklarını, şeffaf mülakatlar yapacaklarını belirterek kadın, genç engellilerin istihdamına önem vereceklerini kaydetti.

Yaratıcı, ses getirici işler yapacaklarını ifade eden Özel, Mor Bayrak projesiyle kadına karşı şiddetle mücadele ve kadın istihdamının artırılması gibi konularda projeleri hayata geçiren CHP'li belediyelere Mor Bayrak sertifikası vereceklerini söyledi.

CHP'li belediyelerin sorumluluk alanlarındaki fabrika ve işletmelerde kadınlarla ilgili belli kriterleri karşılamaları halinde Mor Bayrak asacaklarını bildiren Özel, bu pozitif yarışmanın Türkiye'deki kadın haklarına ve kadın hareketine önemli katkılar sağlayacağını ümit ettiğini dile getirdi.

CHP'ye geçen çoğu belediyedeki borçları bildiklerini ifade eden Özel, "Güçlü mali disiplinle bu sorunların üstesinden geleceğinize inanıyoruz. Harcadığınız her kuruşta her bir vatandaşın hakkının olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Güven şefkatle sağlanır. Harcamalarınızı, ihalelerinizi, alımlarınızı, yasaların izin verdiği ölçüde halkın denetimine ve gözetimine açarak uygulayacağınız bu şeffaflıkla halkın sandıkta gösterdiği güveni her geçen gün arttıracaksınız." diye konuştu.

- Notlar

Çalıştayda, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek de bir konuşma yaptı.

Çalıştaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile diğer CHP'li büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları ile CHP MYK üyeleri ve il başkanları da katıldı.

Çalıştay öncesinde Özel, belediye başkanları ile aile fotoğrafı çektirdi.

(Bitti)