Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2432.54
BIST 100
10008.6
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP, hatayı önce kendinde aramalı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, CHP’nin HDP ile ilgili sessiz kalışına vurgu yaparak, “CHP’nin tavırları toplumda kızgınlığa neden oldu. CHP, hetayı önce kendisinde aramalı” dedi.
CHP, hatayı önce kendinde aramalı
27 Nisan 2019 09:22:00
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, CHP’nin HDP ile ilgili sessiz kalışına vurgu yaparak, “CHP’nin tavırları toplumda kızgınlığa neden oldu. CHP, hetayı önce kendisinde aramalı” dedi.

NEŞAT GÜNDOĞDU/ANKARA

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı Milat’a değerlendirdi. MHP olarak şiddet olaylarını kabul etmeyeceklerini dile getiren Karakaya, CHP’nin şapkayı önüne koyması gerektiğini belirtti. Karakaya, “Bir şehit cenazesinde bu tür tepkiler oluyorsa bunu güvenlik meselesi olarak görme ve işin içinden bu şekilde çıkmak doğru değil” diye konuştu.

HDP ile ittifak olması vatandaşı huzursuz etti

Karakaya, CHP’nin genel seçimlerden beri HDP’nin barajı aşması için 4 kişilik her CHP’li evden bir kişinin HDP’ye oy vermesi gerektiği açıklamalarının vatandaşı huzursuz ettiğine dikkat çekti. HDP Eş Başkanının ‘İstanbul ve Ankara’yı biz kazandıracağız’ açıklamalarına CHP’den birinin çıkıp hiçbir şey söyleyemediğini dile getiren Karakaya, şunları kaydetti: “Yanında korumalar var. Teşkilatından insanlar var. Mansur Yavaş’a gösterilen protestoların kendisine de gösterilebileceği mutlaka söylenilmeliydi. Burası bir şehit cenazesi başka bir toplantı olsa bu olmazdı. Seçimden sonra bir şehit cenazesine gitmenin sonucunu ölçmeliydi.”

Nereye gitse tepki!

Kılıçdaroğlu’nun katıldığı son 13 şehit cenazesinde tepkiler olduğunu hatırlatan Karakaya, özellikle seçim öncesi oluşturulan ittifakla ve parti yöneticilerinin izlediği PKK politikasının yanında CHP’li bazı il başkanlarının şehitleri küçümseyen açıklamaları toplumda bir kızgınlığa neden olduğunu dile getirdi. Şehit ailelerinden Kılıçdaroğlu’na yönelik bir tepkinin herkes tarafından bilindiğini vurgulayan Karakaya, “Bu tepkiyi gösterenler ya şehit yakınları ya da köylüleri olduğu çok net görülüyor. CHP yöneticilerinin de bunları görüyor olması lazım” dedi.