Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP sponsorlu Validebağ 'gezi'si

Son günlerde CHP'ninde kışkırtmasıyla Üsküdar Validebağ'da halk sokağa çekilmeye çalışılıyor. CHP Üsküdar dışında dolmuşlarla halkı Validebağ'a getirip yeni bir 'gezi' planlıyor. Halbuki Ak Parti Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Validebağ projesini 30 Mart yerel seçimler öncesi 'çılgın projeleri' arasında göstermiş halkın çoğunluğundan da oy almıştı.
CHP sponsorlu Validebağ 'gezi'si
28 Ekim 2014 10:05:00
Son günlerde CHP'ninde kışkırtmasıyla Üsküdar Validebağ'da halk sokağa çekilmeye çalışılıyor. CHP Üsküdar dışında dolmuşlarla halkı Validebağ'a getirip yeni bir 'gezi' planlıyor. Halbuki Ak Parti Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Validebağ projesini 30 Mart yerel seçimler öncesi 'çılgın projeleri' arasında göstermiş halkın çoğunluğundan da oy almıştı.

MUSTAFA KILIÇ

Üsküdar Validebağ'da CHP sponsorlu yeni bir gezi olayları planlanıyor. CHP İstanbul'un çeşitli ilçelerinde halkı toplayarak Validebağ'a getiriyor. Validebağ'ı mezbelelik halden kurtarıp sosyal yaşam alanına çevirmeye çalışan Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Validebağ projesini 30 mart yerel seçimler öncesinde halka sunduğu halkında yüzde 45.6 oranında oy vererek onayladığı ortaya çıktı. Halkın projelerini onayladığı belediye başkanına CHP ve paralel yapı karşı çıkarak Validebağ'dan bir 'gezi' çıkarmayı hedefliyor.

Mülkiyeti Üsküdar Belediyesi'ne ait

Caminin ruhsatını ve planlarını basın mensuplarına gösteren Hilmi Türkmen, "Türkiye'de camilerin yüzde 80'nin tapusu yok. Çoğu kaçak durumda. Halkımız kendi imkanlarıyla yapmış. Ama biz burada ruhsatlı, projesi onaylı bir cami yapıyoruz. Ayrıca biz bu camiyi belediye bütçesinden yapmıyoruz. Biz buna bir kuruş kaynak ayırmıyoruz. Bu camiyi yine o mahallenin sakinleri yapıyor. Bu mahallede cami yok. Bu mahallenin sakinleri 7-8 yıldır buraya cami yapılması için uğraşıyorlar. Geçtiğimiz dönemde planlaması yapıldı, bizim dönemimizde de yapılıyor. Mülkiyeti Üsküdar Belediyesi'ne ait" diyerek tapusunu gösterdi. Caminin projesini de gösteren Hilmi Türkmen, "3 yüz metre kare butik bir cami. Ahşap kaplama tek minerali. Üsküdar estetiğine yakışır bir cami yapıyoruz.Cami dışında lojman, ve cami cemaatinin namaz öncesi oturup zaman geçireceği bir sosyal alan var" diye konuştu.

Buraya cami yapılmasına karşı gelenlerden bir grupla görüştüğünü belirten Türkmen, "Bunlar camiye karşı olmadıklarını, yapıya karşı olduklarını söylediler. 'Niçin karşısınız' dediğimizde 'yeşili keseceksiniz, ağaçları katledeceksiniz' diyorlar. Ancak gösterdim, bu alanda ağaç değil bir tane ot yok. İşin doğrusu bu mahalle halkının yüzde 80'ni bu camiyi istiyor yüzde 20'si istemiyor. Ve bu camiyi biz değil bu mahalle halkı yapıyor. Ama bu caminin yapılmasını isteyen insanlar bunlar kadar gürültü koparmıyor" açıklamasını yapmıştı.

Kadın polise psikolojik baskı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Üsküdar Validebağ Korusu yanındaki cami inşaatına tepki göstermek için bölgeye halkı kışkırtmaya geldi. Daha önce de Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde polislerle tartışarak polis aracı kovalayan Mahmut Tanal, Üsküdar Validebağ Korusu yanında yapılacak olan caminin inşaatında basın açıklaması yapmak isteyerek kadın polisle tartıştı. Fotoğrafta CHP'li Tanal'ın kadın polisi köşeye sıkıştırıp psikolojik baskı yaptığı görülüyor.

Çılgın projeleri arasında

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Yerel seçimler öncesi 19 Mart 2014'te Milat'a konuşmuştu. Türkmen, Validebağ ile ilgili 'çılgın proje'si olduğunu şu cümlelerle anlatmıştı: "Bir de Validebağ projemiz var. Çılgın projemiz bizim o. Validebağ'a kent ormanı yapacağız. 350 dönüm sahipsiz bir arazi var orada. Ağaçlar devriliyor, çürüyor. Altı bin ağaç var şu anda. Biz, on bin ağaç daha dikeceğiz. Yeşil alanlar, yürüyüş parkurları, spor alanları, nehirler, köprüler vs. kısacası Validebağ'la ilgili projemiz başlı başına bir röportaj konusudur."