Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP yandaşı Merdan Yanardağ'dan hadsiz sözler: Öcalan serbest bırakılmalı

25 Haziran 2023 22:17:16
CHP yandaşı Merdan Yanardağ, çıktığı bir programda, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a methiyeler dizdi. Öcalan'a uygulanan tecritin hukuka aykırı olduğunu iddia eden Yanardağ, onu 'filozof' olarak ilan etti ve serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Merdan Yanardağ, CHP'den fonlanan bir kanalda yaptığı açıklamalarda terörist lider Öcalan'a methiyeler dizerek serbest bırakılması çağrısında bulundu.

CHP'nin teröre arka çıkan görüşlerine destek veren Yanardağ'ın açıklamaları, Kandil ve HDP gibi terör örgütleri tarafından da desteklendi.

Öcalan'ı 'siyasi mahkum' olarak nitelendirdi

Tele 1 ekranında yaptığı açıklamalarda, CHP yandaşı Yanardağ, Öcalan'ı 'siyasi mahkum' olarak nitelendirerek, Öcalan'a uygulanan tecritin hukuka aykırı olduğunu iddia etti. Yanardağ, terörist başının avukatları dahil kimseyle görüştürülmediğini ileri sürdü, ancak HDP'nin İmralı'ya giderek Öcalan ile yaptıkları görüşmeleri göz ardı etti.

PKK elebaşına 'filozof' yakıştırması

Yanardağ'ın Öcalan'a yönelik methiyeleri sadece bununla sınırlı kalmadı. Öcalan'ı 'filozof' olarak nitelendiren Yanardağ, cezaevinde kitap okumasının Öcalan'ı 'filozof' yaptığını iddia etti. Yanardağ, Öcalan'ı 'son derece zeki' olarak tanımlayarak övgülerde bulundu.