Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP zihniyeti tarihe düşman

Osmanlı’yı yıllarca düşman göstermenin topluma zarar verdiğini söyleyen tarihçiler, CHP zihniyetinin buna yönelik kışkırtmalara çanak tuttuğunun altını çizdi.
CHP zihniyeti tarihe düşman
03 May 2019 08:53:00
Osmanlı’yı yıllarca düşman göstermenin topluma zarar verdiğini söyleyen tarihçiler, CHP zihniyetinin buna yönelik kışkırtmalara çanak tuttuğunun altını çizdi.

NEŞAT GÜNDOĞDU/ANKARA

Tarih ile barışamayan CHP zihniyeti, Osmanlı padişahlarını karalarken Hollanda, Danimarka, İngiltere gibi ülkeler tarihlerine ve değerlerine sahip çıkıyor. Geçtiğimiz gün Japonya İmparatoru’nun görev teslimini değerlendiren tarihçiler, tarihi ile barışık milletlerin daha güçlü olacağına dile getirdi. Tarihçiler, Türkiye’deki padişah düşmanlarına fırsat verilmeyerek devlet protokollerinde Osmanlı hanedanından temsilciler bulunması gerektiğini kaydetti.

Geçmişin bilen nesiller yetişmeli

Tarihçi Dr. Cemil Çelik, mutlaka kendi geçmişimize ve değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğinin belirtti. Çelik, milleti millet yapan unsurların geçmiş yaşanmışlıklar olduğunu kaydederek, “Eğer geçmişe ait değerleri ortadan kaldırırsanız otomatik olarak bugün bizi bir arada tutan dinamikleri de kaldırırsınız. Bu zihniyette olan insanlara fırsat vermemek gerekiyor. Mili ve manevi değerlere dayalı kendi kültürünün ve geçmişinin farkında olan bir nesil yetiştirmek gerekiyor” diye konuştu.

Tarihimizle bütünleşmeliyiz

Türkiye’de bu meselenin bir saplantı haline getirildiğine değinen Tarihçi Mustafa Armağan,Padişahı kovduk diyerek 23 Nisan’ı kutluyoruz. Bu çok yanlış ve bizi bir yere götürmez. Buradan bir sonuç çıkmaz. Tarihimizle bütünleşmeliyiz. Hatta bugünkü hanedan mensuplarından birkaç kişiye de protokolde yer dahi verilebilmeliyiz. Bunları konuşacak hale gelmeliyiz” ifadesini kullandı.

Anadolu tarihini kabul etmiyorlar

Armağan, CHP zihniyetinin bu konuda kışkırtmalara çanak tutmaya devam ettiğine vurgu yaparak, “Ben bu noktada çok yanlış yapıldığı kanaatindeyim. Bunlar kültürel olarak Türkiye’nin bütünleşmesini istemeyenler. Anadolu’daki tarihimizin 1071’den beri bir bütün olduğunu Selçuklu’nun, Osmanlı’nın, Cumhuriyet’in tasavvurlarımızda birleşmesi gerektiğini savunuyoruz ama onlar 1919’dan öncesini yok sayan bir anlayışı ısrarla dayatıyorlar. Ben krallık, padişahlık tekrar kurulsun demiyorum ama niçin bu düşmanlığı yapalım” şeklinde konuştu.