Dolar (USD)
32.16
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2468.67
BIST 100
10158.63
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP'deki FETÖ'cüden çarpıcı itiraflar!

Bursa'da, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan, örgütte "Şemsettin" kod adıyla bilinen Ali Taşvuran neler yaptığını itiraf etti.
CHP'deki FETÖ'cüden çarpıcı itiraflar!
05 Aralık 2017 08:30:00
Bursa'da, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan, örgütte "Şemsettin" kod adıyla bilinen Ali Taşvuran neler yaptığını itiraf etti.

Bursa'da, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan, örgütte "Şemsettin" kod adıyla bilinen Ali Taşvuran, CHP Nilüfer İlçe Gençlik Kolları'na sızdırılması ve orada alınan kararların FETÖ'ye aktarılması karşılığında örgütten aylık 2 bin 200 lira maaş aldığını itiraf etti. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Taşvuran, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanma talebinde bulundu. Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, FETÖ'nün insan kaynakları departmanı gibi kullanıldığı öne sürülen Bursa İş, Kariyer, Eğitim Merkezi Derneğine yönelik soruşturma kapsamında aranan "Semih" kod adlı Necati Uysal'ın kişisel veri havuzundaki "Mazi" adlı şifreli dosyada da ismi bulunan Taşvuran'ın, örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u yüklemeden önce Kakao Talk, Eagle ve Cover Me isimli programları da kullandığına ve eğitim verdiği gençlerin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) girdiğine yönelik detaylar dikkati çekti. 'FETÖ İLE BAĞLANTISI YOK' GİBİ GÖSTERİLDİ

Taşvuran, ifadesinde 17-25 Aralık döneminden sonra yine bir kampa katıldığını, bu kampta iki örgüt 'abi'sinin kendisini bir odaya çekerek cemaatle bağlantılarını gösterecek herşeyi ortadan kaldırmasını (Bank Asya hesabı v.b.) ve siyasete girerek bilgi aktarımı görevini üstlenmesini istediklerini söyledi.