Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2435.35
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP'de FETÖ'ye yakın isimlerin üzeri çizildi

TAKVİM'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun listesini ele geçirmesinden sonra,Gürsel Tekin'in dışlanmasının yankıları sürüyor.Kongre yaklaşırken,Gürsel Tekin'den sonra Eren Erdem ve Barış Yarkadaş'ında CHP'de sadece milletvekili olarak kalacağı öğrenildi.
CHP'de FETÖ'ye yakın isimlerin üzeri çizildi
10 Ocak 2016 17:25:00
TAKVİM'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun listesini ele geçirmesinden sonra,Gürsel Tekin'in dışlanmasının yankıları sürüyor.Kongre yaklaşırken,Gürsel Tekin'den sonra Eren Erdem ve Barış Yarkadaş'ında CHP'de sadece milletvekili olarak kalacağı öğrenildi.
HANİ EREN ERDEM'İ YEDİRTMEYECEKTİN?

"Türkiye ile İran savaşa girse, İran'ın yanında yer alırım" diyen ve Selam Tevhid iddianamesinde yer alan tapelerle ilgili hakkında ajan iddiaları dillendirilen İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in Kılıçdaroğlu'nun listesinde yer almaması dikkatlerden kaçmadı. Kılıçdaroğlu, Grup Toplantısı'nda CHP'li Erdem'e sahip çıkarak,"Eren Erdem'i kimseye yedirtmeyeceğiz" demişti. Ancak Erdem'i listesine almaması akıllara "Hani yedirtmeyecektin" sorusunu getirdi. MYK'DAN DIŞLANAN TEKİN'İN AS KARTI YARKADAŞ PM listesinde Gürsel Tekin'e yer veren Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresine "Gürsel artık MYK'da olmayacak" dediği öğrenildi. Parti Meclisi listesinde yer alacak olan Gürsel Tekin, MYK'da değerlendirilmeyecek. Eğer çarşaf liste ile seçime gidilirse, Barış Yarkadaş'ı son anda sahaya süreceği ve listeyi delmesi için adaylaştıracağı konuşuluyor. TEK ADAY TEK LİSTE Olağanüstü Kurultay sürecinde imza toplayan Muharrem İnce ve Zeki Alçın'ın yönetimindeki Eski İl Başkanları 520 imzada kalmış, Olağanüstü Kurultay'ı toplayamamıştı. Kongrelerden sonra yeni delege yapısının şekillenmesiyle eski desteği bulamayacağını düşünen Muharrem İnce, aday olmaktan vazgeçerek Kılıçdaroğlu ile anlaştı. TÜZÜK ÇARŞAF DİYOR, KILIÇDAROĞLU BLOK LİSTE CHP Tüzüğü çarşaf listeyle seçimlere gidilmesi ve önerge getirilirse blok listenin geçerli olabileceği hükmünü içerse de, Kılıçdaroğlu bu kez listesinin delinmesini istemediği için kendi yazdırdığı delegelere "blok liste" için önerge verin diyeceği öğrenildi. BALBAY ADAY OLAMAYACAK Mustafa Balbay'ın imza toplayamayacağı parti kulislerinde konuşulurken, imza toplama sürecinde de parti içinde etkin bir gücü olmayan Umut Oran'ın Kılıçdaroğlu ile pazarlığa oturamadığı öğrenildi. İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN YENİ PM LİSTESİ Takvim Gazetesi'nin ulaştığı, Kılıçdaroğlu'nun yeni Parti Meclisi listesinde, Muharrem İnce'nin ekibini dahil etmek dışında bir değişikliğe gitmediği gözlendi. İşte Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi için anahtar listesinde yer alan bazı isimler: Gürsel Erol, Metin Lütfi Baydar, Gaye Usluer, İlhan Kesici, Öztürk Yılmaz, Murat Karayalçın, Gökan Zeybek, Hilmi Yarayıcı, Nihad Matkap, Muharrem İnce (Parti Sözcüsü), Haluk Pekşen, Tanju Özcan, Derya Şentürk, Devrim Kök, Sencer Ayata, Utku Çakırözer, Sezgin Tanrıkulu, Tayfun Şahin, Ali Şeker, Aytuğ Atıcı, Fikri Sağlar, Selin Sayek Böke, Mehmet Bekaroğlu, Gürsel Tekin, Tuncay Özkan, Faik Öztrak, Hakkı Süha Okay, Nihat Yeşil, Elif Uzunşimşek, Sevcan Özelli, Volkan Canalioğlu, Hilal Dokuzcan, Yaşar Seymen KILIÇDAROĞLU BU İSİMLERİ ÇİZDİ CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Aylin Nazlıaka'yı ve Nazlıaka'nın milletvekillerine "odasından Atatürk resmini kaldırdığını" söylediği idda edilen Zeynep Altıok'u listesine almadı. Ermeni milletvekili Selina Doğan'a da PM'sinde yer vermeyen Kılıçdaroğlu, Yakup Akkaya ile Roman vekil Özcan Purçu'yu da liste dışı bıraktı. MEVLÜT YÜKSEL - TAKVİM