Dolar (USD)
32.43
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2403.08
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP'de Kazanlar Kaynıyor

CHP'de kurultay öncesi kazan kaynıyor. Kılıçdaroğlu'nun 'parti disiplinine uymayana acımayacağım' sözlerine parti yönetiminden destek geldi.
CHP'de Kazanlar Kaynıyor
03 Eylül 2014 12:35:00
CHP'de kurultay öncesi kazan kaynıyor. Kılıçdaroğlu'nun 'parti disiplinine uymayana acımayacağım' sözlerine parti yönetiminden destek geldi.
Grup başkan vekili Akif Hamzaçebi, "parti içi muhalefet partinin ana çizgisine zarar veremez" dedi. Parti yönetimine girmesine kesin gözüyle bakılan Mustafa Sarıgül ise görev almak istemediğini açıkladı.
Kurultay için geri sayım sürürken CHP kulislerindeki tek gündem, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "parti disiplinine aykırı davranana acımayacağım" sözleriydi.
CHP'de kapalı kapılar ardında, "acaba tasfiye süreci mi başlayacak" soruları sorulmaya başlandı.
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP liderinin bu açıklamasını değerlendirdi."her arkadaşımız bizim için değerlidir" dedi, "ama" diye ekledi.
Hamzaçebi, "CHP'nin bir ana politikası çizgisi vardı. CHP kitle partisidir. Muhtelif görüşler yer alabilir. Ama bu görüşler hiçbir zaman partinin ana çizgisine zarar verecek şekilde olamaz" dedi. Yani Hamzaçebi genel başkanına destek verdi.
Daha önce Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan isimlerden biri de eski Şişli Belediye başkanı Mustafa Sarıgül'dü.
Ancak Sarıgül son açıklaması ile parti yönetimini şaşırttı. Yazılı bir açıklama yapan Sarıgül, desteğini yineledi. Ama parti yönetiminde yer almak istemediğini söyledi.
"Partimizde aktif bir görev beklentisi içinde olmadan Sayın Kılıçdaroğlu'na destek vereceğim. Gün, kişisel makam, konum, sıfat hesabının yapılacağı gün değildir" diyen Sarıgül, Parti Meclisi'ne girmek istemediğini CHP liderine de iletti.
Kılıçdaroğlu'na bayrak açan Muharrem İnce ise parti içi muhalefeti çevresinde toplamak için uğraşıyor.
İnce, Twitter hesabı üzerinden partinin muhalif ismi Emine Ülker Tarhan'a çağrıda bulundu,
"Partimizin ve kadınlarımızın güçlü temsilcisi Emine Ülker Tarhan'ın yanımda olması halkımızın ve örgütümüzün beklentisidir. Bize güç katacaktır" sözleriyle Tarhan'dan açık destek istedi